Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αναδίπλωση Ιεράς Συνόδου: Δεν θα είναι ανοιχτές για τους πιστούς οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μοιραστείτε το

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου με διευκρινιστική δήλωση ξεκαθαρίζει ότι την Μεγάλη Εβδομάδα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς.

Θα είναι ανοιχτές μόνο για τους Ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των ιερών ναών. Η δήλωση ήρθε μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί από την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που ανέφερε πότε θα είναι ανοιχτές οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα.

Η Ιερά Σύνοδος καλεί τελικά τους πιστούς να παραμείνουν σπίτι και να προσευχηθούν από αυτό

Σε αναδίπλωση προχωράει η η Ιερά Σύνοδος αναφορικά με τα “ωράρια για ανοιχτές εκκλησίες” κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με την έκδοση νέας διευκρινιστικής εγκυκλίου.

Ενώ σε χθεσινή εγκύκλιο έλεγε ότι θα ανοίξουν οι Εκκλησίες για δύο ώρες και την Μ. Παρασκευή για 4 και ο εκπρόσωπος της το πρωί Μητροπολίτης Ιερόθεος υποστήριζε ότι θα φρόντιζε το προσωπικό των ναών να μην υπάρχει συνωστισμός τελικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ προχώρησε σε νέα διευκρινιστική δήλωση.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται πως την Μεγάλη Εβδομάδα το ωράριο αφορά αποκλειστικά τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό των εκκλησιών για την τέλεση των λειτουργιών και όχι τους πιστούς.

Η Ιερά Σύνοδος καλεί τελικά τους πιστούς να παραμείνουν σπίτι και να προσευχηθούν από αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος είχε ανακοινώσει ότι ανοικτοί θα είναι οι Ιεροί Ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα για δύο ώρες μετά την τέλεση των Ακολουθιών, όπως ενώ μετά την ακολουθία της Αποκαθήλωσης, τη Μεγάλη Παρασκευή, θα παραμείνουν ανοικτοί για τέσσερις ώρες.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.