Ακροδεξία παράσταση από Καμμένο – Κασιδιάρη

Προκαλεί το μαύρο μέτωπο

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

ΘΛΙΒΕΡΗ παράσταση έδωσαν χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Πάνος Καμμένος.

Χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα διχαστική ρητορική και ακροδεξιές πρακτικές προκάλεσαν πανδαιμόνιο στην Επιτροπή με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης με πρόσχημα ότι παραβιάστηκε ο κανονισμός γιατί δεν εστάλησαν επιστολές σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές άρχισε να ωρύεται και να απειλεί.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος στην εναγώνια προσπάθεια του να προσεγγίσει το ακροδεξιό ακροατήριο επιτέθηκε κατά του Νίκου Φίλη τον οποίο κατηγόρησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα γιατί, όπως είπε, έστησε την υπόθεση με τον Δανέλλη.

Κασιδιάρης και Φίλης επιχείρησαν να πυροδοτήσουν κλίμα έντασης με την ανοχή της Νέας Δημοκρατίας η οποία ταυτίζεται πλέον με το ακροδεξιό μέτωπο σε όλα τα επίπεδα.

Αλλωστε ήταν τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία μια ημέρα πριν έκαναν τους τροχονόμους στα τάγματα εφόδου που επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή.

Ηταν αυτοί που προστάτευαν τους τραμπούκους οι οποίοι μετά τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών έβρισκαν προστασία στη μάζα των συγκεντρωμένων και στη συνέχεια ανασυντάσσονταν κατά ομάδες για να συνεχίσουν τους βανδαλισμούς.

Η Νέα Δημοκρατία ταυτίζεται τώρα και στη Βουλή με τον Κασιδιάρη και τον Καμμένο για να περιχαρακώσει το ακροδεξιό της ακροατήριο.

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε να κληθεί ο Κοτζιάς να δώσει εξηγήσεις για τη Συμφωνία προφανώς για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να πυροδοτήσει συγκρούσεις.

Η παράσταση του δεξιού μετώπου για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη το βράδυ που θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή.

Πάντως μετά την αποτυχία του συλλαλητηρίου οι λεγόμενοι Μακεδονομάχοι προβληματίζονται αν θα κάνουν και νέα συγκέντρωση την Πέμπτη που θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι διάφοροι παράγοντες που είχαν αναλάβει την οργάνωση του συλλαλητηρίου άρχισαν να αλληλοκατηγορούνται χρεώνοντας ο ένας στον άλλον την αποτυχία.

Η προσδοκία που είχαν δημιουργήσει για συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου κόσμου αποδείχτηκε εξωπραγματική.

Το μέγεθος της συγκέντρωσης δεν ξεπέρασε τα εξήντα χιλιάδες άτομα τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν μεταφερόμενοι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Οι πολίτες της Αθήνας είχαν ελάχιστη συμμετοχή στο συλλαλητήριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενώ η δράση των ταγμάτων εφόδου άφησε εκτεθειμένους τόσο τους διοργανωτές όσο και τα κόμματα, που έδωσαν άλλοθι στους φασίστες να επιτεθούν κατά της Βουλής.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή