Ακης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η διαθήκη – Το μυστήριο με τις θυρίδες του

5
Ακης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η διαθήκη - Το μυστήριο με τις θυρίδες του

Ανοίγει σήμερα μία από τις διαθήκες που είχε κάνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Εκείνο, όμως, που προκαλεί μυστήριο είναι ο εντοπισμός κάποιων αριθμών στο προσωπικό του αρχείου, οι οποίοι παραπέμπουν σε αριθμούς θυρίδων. Οπως ανέφερε, μάλιστα, ο δικηγόρος της συζύγου του, Νίκος Αλεξανδρής, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν και άλλες διαθήκες.

«Πράγματι, στο προσωπικό του αρχείο βρέθηκαν κάποιοι αριθμοί που παραπέμπουν ευθέως σε θυρίδες ξένων τραπεζών. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να γίνει επίσημα και να ανακαλύψουμε σε ποιον ανήκουν οι θυρίδες, ποιοι είναι δηλαδή οι δικαιούχοι, ποιο είναι το περιεχόμενο και η Βίκυ Σταμάτη έχει δεσμευτεί πως μόλις έχουμε τις απαντήσεις, θα παραδοθούν τα στοιχεία στο ελληνικό κράτος για να πράξει τα δέοντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής στο Mega.

«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι δεν ήταν ο δικαιούχος του βρώμικου χρήματος. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες θυρίδες δεν ανήκουν στην Άκη Τσοχατζόπουλο ή τη σύζυγό του. Κρατήστε το αυτό, όταν αποκαλυφθούν σε ποιους ανήκουν οι θυρίδες, τότε θα ανατραπεί όλο το πλαίσιο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Κανείς δεν ξέρει τι υπάρχει μέσα σε μία θυρίδα», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρής.

«Τεράστιο αρχείο, υπάρχουν απίστευτα πράγματα μέσα»

Στη συνέχεια ο κ. Αλεξαδρής είπε πως ίσως αυτοί οι αριθμοί να ήταν μέρος της έρευνας του Άκη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να υποστηρίξει την αθωότητά του. «Όταν αποφυλακίστηκε ο εκλιπών ξεκίνησε να κάνει μία προσπάθεια για να συλλέξει στοιχεία που θα αποδείκνυαν την αθωότητά του. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πέθανε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα από την αποφυλάκισή του. Εικάζω δεν πρόλαβε να τα αξιοποιήσει και γι’ αυτό βρέθηκαν στο προσωπικό του αρχείο. Είναι ένα αρχείο τεράστιο, υπάρχουν απίστευτα πράγματα μέσα. Θέλει πολύ κόπο και χρόνο για να το ψάξει κανείς λεπτομερώς», σημείωσε και πρόσθεσε πως το μόνο που απασχολεί πλέον τη Βίκυ Σταμάτη είναι η ησυχία και η ηρεμία της, καθώς και η αποκατάσταση του ονόματός της και του παιδιού της.

Ακης Τσοχατζόπουλος: Ηχητικό ντοκουμέντο μετά την αποφυλάκισή του – Τι έλεγε για τη Βίκυ Σταμάτη

Μάλιστα, στη δημοσιότητα ήρθε ένα ηχητικό ντοκουμέντο με την Ακη Τσοχατζόπουλο να μιλά καιρό μετά την αποφυλάκισή του για τις ενοχές που φέρεται να ένιωθε και για τις επιθέσεις που δεχόταν η Βίκυ Σταμάτη εξαιτίας του.

«Η γυναίκα μου επιμένω ότι είναι αθώα κι έζησε τέσσερα τραγικά χρόνια. Στο νοσοκομείο και στο ψυχιατρείο οι συνθήκες ήταν δραματικές και επιπλέον είχε δυσμενή μεταχείριση. Βεβαίως έχω ενοχές και αυτό δεν μπορώ, ούτε μπορούσα να το επηρεάσω. Εξαιτίας μου και φυλακίστηκε, και βασανίστηκε και πέρασε 4 χρόνια στη φυλακή. Αυτή είναι μία πραγματικότητα αλλά η γυναίκα μου, μού στάθηκε όλο αυτό το διάστημα».

Και αυτό το εκτιμώ και είμαι, όπως καταλαβαίνετε, δεσμευμένος με τη γυναίκα μου, ψυχικά. Όλο αυτό το βασανιστήριο το περάσαμε παράλληλα μαζί και της το χρωστώ», ακούγεται να λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα Το Πρωινό.