Συνεχίζω στο παρόν σημείωμα την παρουσίαση μερικών ακόμα ντοκουμέντων για τα κατορθώματα των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών στη δανειοβόρα χώρα μας σε επίρρωση των εύστοχων επισημάνσεων του δημοσιεύματος στην εφημερίδα KontraNews στις 14 Μαρτίου 2017 υπό τον τίτλο «Τώρα θυμήθηκε η ΓΣΕΕ τα 7 χρόνια εφιαλτικών μνημονίων;»:
-Από στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» (1 Ιανουαρίου 1987), η χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από το «Ειδικό Αποθεματικό Κεφάλαιο» ανερχόταν το 1986 στο ποσό των 795.576.050 δραχμών, έναντι μόλις 15.500.000 δραχμών πριν από τέσσερα χρόνια, το 1982. Το μεγαλύτερο ποσό της χρηματοδότησης αυτής το είχαν πάρει τα Εργατικά Κέντρα (214.687.000 δραχμές), η ΓΣΕΕ (201.883.700 δραχμές), οι Ομοσπονδίες (146.721.000 δραχμές), Σωματεία (212.684.000 δραχμές) και άλλες μικρότερα ποσά.
-Στις 18 Ιανουαρίου του 1989, η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ανέλαβε μια πρωτοβουλία, για να καλύψει το κενό της έλλειψης νόμιμης διοίκησης στη ΓΣΕΕ, και συνέστησε στις επιχειρήσεις να καταβάλουν αύξηση 7% από 1.1.1989 και 6% από την 1.7.1989, τουλάχιστον ως προκαταβολή μέχρι να υπογράφονταν αργότερα οι συλλογικές συμβάσεις ή διαιτητικές αποφάσεις. Τότε, όλοι οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές που βρίσκονταν στα δικαστήρια αλληλοκατηγορούμενοι για απάτες και νοθεία και οι αντιπολιτευόμενοι που μοίραζαν θέσεις στη νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ, ξέχασαν όλες τις διαφορές τους και εισέβαλαν στο γραφείο του τότε υπουργού Εργασίας Γιώργου Γεννηματά για να καταγγείλουν τη συμπαιγνία βιομηχάνων και κυβέρνησης, η οποία, όπως τόνιζαν «καταργούσε ντε φάκτο την ΑΤΑ»! Το εξωφρενικό αποτέλεσμα ήταν το εξής: οι συνδικαλιστές «κατόρθωσαν» να μειώσουν τις… αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων κατά 2,5% έως 3%, διότι η εισοδηματική πολιτική που είχε ανακοινωθεί από την τότε κυβέρνηση πρόβλεπε χαμηλότερες αυξήσεις με την ΑΤΑ (4% για το πρώτο εξάμηνο και 1,4% διορθωτικό»!
-Τον Απρίλιο – Μάϊο του 1987, η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ πραγματοποίησε δεκαήμερη απεργία, από την οποία ο ελληνικός λαός επιβαρύνθηκε με 7 δισ. δραχμές από την εισαγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία καταβάλλοντας συνάλλαγμα 3 δισ. ευρώ. Τότε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ζητούσε να αποσύρει η τότε διοίκηση δύο σχέδιά της. Το ένα από αυτά αφορούσε το μισθολόγιο, που ανέτρεπε το ισχύον εργασιακό καθεστώς, και το άλλο τον αποχαρακτηρισμό πολλών ειδικοτήτων ως «βαρέων και ανθυγιεινών». Η διοίκηση υποχώρησε από τα δύο σχέδια και πρόβαλε… άλλο, δηλαδή την κατάργηση του «διευθυντικού δικαιώματος» της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, το οποίο ήταν «κεκτημένο» της! Κι έτσι, πληρώσαμε 7 δις. δραχμές και… ταλαιπωρία.
-Τον Ιούλιο του 1986, οι συνδικαλιστές της Τράπεζας της Ελλάδος πραγματοποίησαν απεργίες για την ικανοποίηση… 60 αιτημάτων, τα οποία, όπως στη συνέχεια αποκάλυψε αναγνώστης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», ήταν… 117! Μεταξύ των αιτημάτων αυτών προς τη διοίκηση της Τράπεζας, ήταν επίδομα Κεντρικής Τράπεζας, επίδομα ενοικίου σε όσους δεν έχουν ιδιόκτητη στέγη, αύξηση του επιδόματος διαχειριστικών λαθών των ταμιακών, άμεσα μέτρα μείωσης της ηχορύπανσης στο… Νομισματοκοπείο, αναπροσαρμογή επιδόματος ασφάλειας, επέκταση του ανθυγιεινού επαγγέλματος στις… τηλεφωνήτριες, χορήγηση ανθυγιεινού επαγγέλματος στους οδηγούς, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος στους χειριστές τερματικών μονάδων, μείωση του συντάξιμου χρόνου, μείωση ωρών εργασίας, αύξηση της αδείας σε πέντε εβδομάδες, εξέταση φθηνών και οργανωμένων διακοπών, προικοδότηση… αγοριών, μονιμοποίηση όλων, 15ετία μητέρων, δάνεια για λόγους υγείας, άδεια σε γονείς με παιδιά κάτω των… 16 ετών, ειδικές άδειες για ονομαστική εορτή κλπ, κάλυψη ασφαλιστικών κενών από απεργίες, αφορολόγητα επιδόματα, μεροκάματα απεργιών, 25ετία ανδρών, αύξηση βρεφονηπιακού επιδόματος κλπ. (Οικονομικός Ταχυδρόμος» 10 Ιουλίου 1986, σελίδα 40).
Σταματάω διότι θα χρειαστούν πολλοί τόμοι…