Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
04
15
22

Airbnb: 20.000 αδήλωτα ακίνητα εντοπίστηκαν μέσω διαδικτυακού ελέγχου

Μοιραστείτε το

Περίπου 20.000 ακίνητα ενοικιάζονταν με την ημέρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb χωρίς να έχουν δηλώσει αριθμό μητρώου ακινήτου βραχυχρόνιων μισθώσεων (ΑΜΑ).

Αναζητώντας τα αντίστοιχα στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα εντοπίστηκε ότι ιδιοκτήτες εισέπρατταν μισθώματα χωρίς να το γνωρίζει η ανεξάρτητη αρχή εσόδων. Ο έλεγχος έγινε με ειδικό λογισμικό το οποίο σάρωσε όλες τις μισθώσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιστιλής έχει δώσει ήδη εντολή να σταλούν από την Airbanb τα αναλυτικά στοιχεία των μισθώσεων ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία για τα διαφυγόντα έσοδα . Τα στοιχεία από την πλατφόρμα θα διασταυρωθούν και με τα στοιχεία που έχει ήδη συλλέξει η αρχή για εμβάσματα και πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών από αλλοδαπούς για ενοικίαση των αδήλωτων ακινήτων.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν αντίστοιχοι έλεγχοι και σε άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων (Booking.com Homeaway).

Μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων της ΑΑΔΕ έχουν δηλωθεί 70.000 ακίνητα.

Στους ελέγχους των βραχυπρόθεσμών μισθώσεων η ΑΑΔΕ έχει εντοπίσει και 130 ΑΦΜ τα οποία έχουν δηλώσει τα ακίνητα τους αλλά εντοπίστηκαν με αδήλωτα εισοδήματα από την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το επόμενο διάστημα η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να εντατικοποιήσει την συνεργασία με τις φορολογικές αρχές της ΕΕ για τον συντονισμό και την ανταλλαγής τεχνογνωσίας σχετικά με θέματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.