Αγόρευση Μ. Μαλαγάρη: Η ΧΑ ασκούσε βία για να επιβάλλει τον ναζισμό

“Από την πολύχρονη αποδεικτική διαδικασία, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική, εγκληματική, παρακρατική οργάνωση, με στρατιωτική ιεραρχία, δομή και πειθαρχία” , τόνισε στη συνεχιζόμενη αγόρευσή του ο συνήγορος των μελών του ΠΑΜΕ, Μάνος Μαλαγάρης, στη σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με την αγόρευση του δικηγόρου των μελών του ΠΑΜΕ, Μάνου Μαλαγάρη, συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Κατά την έναρξη της αγόρευσης του, ο δικηγόρος τόνισε πως “από την πολύχρονη αποδεικτική διαδικασία, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική, εγκληματική, παρακρατική οργάνωση, με στρατιωτική ιεραρχία, δομή και πειθαρχία, τα μέλη της οποίας ασκούνται σε στρατιωτικά γυμνάσια με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων όπως ανθρωποκτονίες, βαριές σωματικές βλάβες, εμπρησμοί κτλ. ως μέσον για την επιβολή της ιδεολογίας τους”.

“Η ιδεολογία είναι ποινικά αδιάφορη”, σημείωσε ο δικηγόρος. Ωστόσο, πρόσθεσε πως “δίχως, όμως, την ανάδειξη της ναζιστικής ιδεολογίας, οι δεκάδες αυτές εγκληματικές ενέργειες που εξετάσαμε, θα φαίνονταν παράλογες και ακατανόητες, αν συνυπολογίσει, μάλιστα, κανείς ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θύτες και θύματα δεν είχαν ανταλλάξει, μεταξύ τους, ούτε μια καλημέρα”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μ. Μαλαγάρης επεσήμανε πως “η ναζιστική ιδεολογία και οι εγκληματικές πράξεις είναι έννοιες αδιαίρετες”. “Και ενώπιον σας”. συμπλήρωσε, “έχετε και δικάζετε συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις οι οποίες οργανώθηκαν και σχεδιάστηκαν ως απόρροια της ναζιστικής ιδεολογίας της οργάνωσης. Η ναζιστική ιδεολογία, λοιπόν, αποτυπώνεται πρωτίστως σε έγγραφα της ίδιας της οργάνωσης τα οποία εκκινούν από την αρχή της ίδρυσης της και φτάνουν έως και τις μέρες μας”.

Το καταστατικό της ΧΑ τεκμηριώνει τη ναζιστική της ιδεολογία

Αναφερόμενος στο καταστατικό της ΧΑ, το οποίο απαρνήθηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας οι κατηγορούμενοι, ο δικηγόρος σημείωσε: “Το Καταστατικό της Χρυσής Αυγής, απέστειλαν οι ίδιοι τη δεκαετία του ’80 στον δημοσιογράφο Ψαρρά. Συγκεκριμένα στο κεφάλαιο “Η Αρχή του Αρχηγού” αναφέρονται τα εξής: “Εμείς οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής, εξάπτοντας την ευθύνη και το καθήκον μας πάνω από το κοινό μέτρο, παραμένουμε υπέροχα πιστοί στην μόνη άφθαρτη και ακατάλυτη από την παρακμή των καιρών Αρχή, την Αρχή του Αρχηγού… Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι ο εκλεκτός ταγός που ενσαρκώνει τη μυστική φωνή του Αίματος”.

Αναφερόμενος στην γνησιότητα του καταστατικού, ο δικηγόρος του ΠΑΜΕ τόνισε πως “το καταστατικό αυτό αποδείχτηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το έστειλε η ίδια η οργάνωση στον κ. Ψαρρά”. Και πρόσθεσε: “Παρά ταύτα, ο Αρχηγός της Χ.Α., δεν είχε τον παραμικρό δισταγμό να το προσβάλλει ως πλαστό και να χαρακτηρίσει τον κ. Ψαρρά ως τον “Ιαβέρη” του, θέτοντας έτσι εαυτόν ως τον βασικό πρωταγωνιστή των… Αθλίων”.

Για τη στάση των δικηγόρων υπεράσπισης της ΧΑ ως προς το καταστατικό της οργάνωσης, ο Μ. Μαλαγάρης ανέφερε πως “η εμμονή της υπεράσπισης να αποδείξει τη δήθεν πλαστότητα του εν λόγω καταστατικού και η επίκληση ενός δισέλιδου εγγράφου ως γνήσιου καταστατικού της, αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας”.

Και συνέχισε: “Ενδεικτικά, για την γνησιότητα του καταστατικού, αναφέρουμε τον “δημόσιο” διάλογο της Χ.Α. με τον δημοσιογράφο Ψαρρά μετά την αποστολή του καταστατικού, τις αναφορές στην εφημερίδα της Χ.Α. περί τροποποίησης του καταστατικού καθώς και την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου, του Α. Σπίνου, από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της διαδικασίας, ότι στο Συνέδριο του 1992 “μοιράστηκε σε όλα τα μέλη του Συνεδρίου … το καταστατικό σε ένα βιβλιαράκι”.

Για το ίδιο θέμα, ο Μ. Μαλαγάρης επικαλέστηκε κι έναν ακόμα μάρτυρα: “Ως εκ περισσού αναφέρουμε και τη κατάθεση του μάρτυρα Καρρά, εκ των πρώτων συνοδοιπόρων του Μιχαλολιάκου στη Χ.Α. και μάρτυρα υπεράσπισης του. Υπενθυμίζω ότι στον κ. Καρρά τέθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης το ερώτημα αν όντως υπήρξαν ποτέ στην Χ.Α. οι λεγόμενες διευθύνσεις που αναφέρονται στο καταστατικό Ψαρά. Ο κ. Καρράς στην αρχή απάντησε ότι υπήρχαν μόνο διευθύνσεις για την καθαριότητα αλλά ύστερα από επίμονες ερωτήσεις του ίδιου του δικηγόρου της υπεράσπισης για το αν τελικώς > υπήρξαν αυτές οι διευθύνσεις έλαβε τελικώς την εξής απάντηση “Τα έχω δει αυτά που λέτε στο internet, είναι στο πλαίσιο της προοπτικής της ανάδειξης ενός μεγάλου κινήματος”.

Και συμπλήρωσε: “Η εμμονή της οργάνωσης να αρνείται την γνησιότητα του καταστατικού της, αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, λαμβανομένου υπ΄ όψη ότι η “Αρχή του Αρχηγού” προκύπτει από σωρεία σύγχρονων ντοκουμέντων που έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο σας”.

Η ΧΑ δεν απεμπόλησε καμία στιγμή τον ναζισμό

“Κατά πόσον, όμως, ισχύουν, οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης ότι από το 1992, η Χ.Α. απεμπόλησε την ναζιστική της ιδεολογία;”, αναρωτήθηκε ο δικηγόρος του ΠΑΜΕ, για να προσθέσει ότι “τη θέση αυτή, μάλιστα, την οποία υιοθέτησε αυθωρεί και παραχρήμα η κ. Εισαγγελέας, όμως οι μόνοι που την επικαλέστηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης τους Αρχηγού και ο ίδιος ο Αρχηγός στην απολογία του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δικηγόρος υπενθύμισε τα παρακάτω τεκμήρια: 

  • “Το άρθρο του Κασιδιάρη στην εφημερίδα της Χ.Α. στις 20-4-2011 όπου χαρακτηρίζει τον Χίτλερ ως “μέγα κοινωνικό αναμορφωτή” και “στρατηγική ιδιοφυία”.
     
  • Το βίντεο που απεικονίζει τον γιο του Χ. Παππά με ναζιστική αμφίεση και τον κατηγορούμενο να το προτρέπει να χαιρετάει ναζιστικά και να φωνάζει “Heil Hitler” και στη συνέχεια τον συγχαίρει. Είναι το βίντεο το οποίο ο Χρ. Παππάς, απολογούμενος ενώπιον σας, είπε ότι έγινε στο πλαίσιο του Τριωδίου.
     
  • Από το αναγνωστέο 327, δηλαδή τον προσωπικό υπολογιστή του ίδιου του Αρχηγού ακούσαμε τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο να λέει: “Εγώ αν ζούσα στη Γερμανία του ’33 θα ήμουν μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και θα αισθανόμουν ιδιαίτερα χαρούμενος γι αυτό”, “είμαστε Χρυσαυγίτες εθνικοσοσιαλιστές και θα δώσουμε όταν πρέπει την δική μας μάχη”, “είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945, αυτοί είμαστε οι εθνικιστές οι εθνικοσοσιαλιστές οι φασίστες […] είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου”.

Για το ίδιο θέμα, ο Μ. Μαλαγάρης τόνισε επίσης πως “έχουν σημασία και τα επόμενα δύο κείμενα επίσημα των αρχών των τοπικών οργανώσεων”. Και πρόσθεσε: “Κείμενο-κάλεσμα της Τ.Ο. Αθήνας με θέμα επικείμενη ομιλία του Μιχαλολιάκου το οποίο προσδιορίζει με σαφήνεια τους ηττημένους του 45 και αναφέρει: “Αν και οι Αξίες που υπηρετούμε επιβάλλουν την αντίστασή μας σε οποιονδήποτε εισβολέα, αναγνωρίζουμε ότι ο Β’ Παγκόσμιος ήταν ένας πόλεμος Ιδεολογιών, με την δική μας να εκπροσωπείται απ’ τους ηττημένους. Αν και χάθηκε η πρώτη Μεγάλη Μάχη, εμείς συνεχίζουμε απτόητοι να πολεμάμε ποικιλοτρόπως, αντιστεκόμενοι στην εξόντωση των διαχρονικών Αξιών της Φυλής και του Έθνους μας”. (Αναγνωστέο 327, Σκληρός Δίσκος Ν. Μιχαλολιάκου).. Θύμισε δε και την ομιλία Π. Μουλιανάκη μέσα στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος, σε επίσημο χώρο που αναφέρει “Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κίνημα απλά εθνικιστικό όπως πχ ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ αλλά έχει ιδεολογία από το 1980-1992 ως ιδεολογική πλατφόρμα……. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές, είμαστε Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές,  μην σας τρομάζουν αυτές οι λέξεις”.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή