Αγχολυτικές τροφές

Πορτοκάλια, σπανάκι, λιπαρά ψάρια, μαύρο τσάϊ, φιστίκια, αβοκάντο και αμύγδαλα, είναι μερικές τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν στη σωστή διαχείριση του άγχους, καθώς είναι γνωστό και επιστημονικά τεκμηριωμένο πως φαγητά, όπως ένα απλό μπολ με πλιγούρι βρώμης, ενισχύουν τα επίπεδα σεροτονίνης, μια ηρεμιστική χημική ουσία του εγκεφάλου, ενώ και άλλα τρόφιμα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης, των ορμονών του στρες, που επιβαρύνουν το σώμα με την πάροδο του χρόνου…
Σχετικά Άρθρα
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Πρεμιέρα για τις online διαγνώσεις αξονικών
06/09/2025 - 18:30
Καναδάς: Αυξάνονται τα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα σε μη καπνιστές
05/09/2025 - 20:14
Πώς βιώνουν οι Έλληνες τους καύσωνες: «Απειλή για το μέλλον»
05/09/2025 - 13:20
Δείτε επίσης