Αυτά τα φαγητά θα μπορούσε να τα φάει μόνο ένας…τολμηρός!

Πέρα των κλασσικών πιάτων, από διάφορες χώρες του κόσμου που είναι γνωστά στους περισσότερους από εμάς, υπάρχουν και ορισμένα που μάλλον θα «δέσουν» κόμπο  το στομάχι σας! Πριν, όμως, αισθανθείτε κάπως περίεργα στην εικόνα τους και μόνο, σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι  που απολαμβάνουν αυτά που θα δείτε στη συνέχεια.  Η λίστα που ακολουθεί, πέρα από παράξενη που είναι, απευθύνεται  αποκλειστικά στους τολμηρούς της γεύσης!

 

  1. Αυγά μυρμηγκιών:  Τα αυγά των μυρμηγκιών είναι ένα λαχταριστό και ακριβό έδεσμα στην Ταϊλάνδη, το οποίο αποτελεί τη Νο1 λιχουδιά μικρών και μεγάλων! Πρόκειται για τα τεράστια σε μέγεθος αυγά που «παράγουν» τα μυρμήγκια-υφαντές (weaver ants), η γεύση των οποίων θυμίζει αρκετά τα καρύδια. Οι ντόπιοι τα προσθέτουν στον χοιρινό κιμά που βάζουν στο ρύζι για να του προσδώσουν πιο πικάντικη γεύση, ενώ στις χορτόσουπες το χειμώνα θεωρούνται «hot» συστατικό. Επιπλέον, αποτελούν άριστο dressing σε σαλάτες αλλά και λαχταριστό συνοδευτικό της μπίρας με tortilla chips.1

     

  2. Κράκερς σφήκας: Στην πόλη Omachi του Τόκιο οι σφήκες παγιδεύονται, αποξηραίνονται και ενοποιούνται με τη ζύμη για να αποτελέσουν ένα τραγανό μπισκοτάκι!1

     

  3. Κατσαρίδες τηγανητές: Στη φάρμα Gene Rurka του New Jersey, γνωστή για τις «τολμηρές» γευστικές δημιουργίες της, οι μεγάλες κατσαρίδες συλλέγονται και τηγανίζονται με κουρκούτι. Στη συνέχεια σερβίρονται με σάλτσα σόγιας.1

     

  4. Hakarl: Το hakarl είναι μια ισλανδική λιχουδιά παστού κρέατος από γροιλανδικό καρχαρία, ο οποίος είναι δηλητηριώδης, όσο είναι εν ζωή, λόγω των πολύ υψηλών επιπέδων ουρικού οξέος. Έτσι συλαμβάνεται και αφήνεται για 6-12 εβδομάδες να… σαπίσει και μετά να αποξηρανθεί για μήνες! Είναι έτοιμος προς κατανάλωση όταν ένα συγκεκριμένο σκουλήκι αναπτυχθεί στο κρέας του. Για την κατάποση, συστήνεται ένα τοπικό ποτό ή ένα ποτήρι νερό.1

     

  5. Surströmming: είναι μια κονσερβοποιημένη σουηδική ρέγγα με έντονη μυρωδιά, οπότε καλό θα ήταν να ανοίγεται σε ανοιχτούς χώρους!1

     

  6. Μυαλά σκίουρου: Οι σκίουροι αποτελούν δημοφιλές έδεσμα στις ΗΠΑ και υπάρχουν πολλές συνταγές με πιο δημοφιλείς αυτές που αφορούν στο… μυαλό του! Το burgoo, για παράδειγμα, είναι μια λαχταριστή σούπα με μυαλά σκίουρου, ενώ εναλλακτικά ορισμένοι προτιμούν τα τηγανητά.1

     

  7. Νυχτερίδα βραστή: Στην Ταϊλάνδη οι ντόπιοι παρασκευάζουν μια σούπα λαχανικών με… νυχτερίδα. Οι πιο τολμηροί τη σερβίρουν ολόκληρη στο πιάτο, ενώ οι περισσότεροι πολτοποιούν το κρέας της και το προσθέτουν στο ζωμό.1

     

  8. Μύτη αμερικανικού ελαφιού σε ζελέ: Οι σεφ αφαιρούν τη βολβώδη απόφυση από το ελάφι, την κομματιάζουν και τη βράζουν μέχρι να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα όλο το τριχωτό της. Προσθέτουν κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα καρυκεύματα και σερβίρουν σε μορφή ζελέ.1

     

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή