Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αυτά είναι τα οχήματα – μαμούθ. Τα 3 μεγαλύτερα οχήματα του κόσμου! (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Μοιραστείτε το

Νούμερο 3: Nasa Crawler-transporter (μεταφορέας διαστημικών λεωφορείων)

738558main_Crawler-Transporter-2

Ένα από τα μεγαλύτερα όχηματα του κόσμου είναι φυσικά στη NASA και είναι αυτό που μεταφέρει τα διαστημικά λεωφορεία στην πλατφόρμα εκτόξευσης σε μια διαδρομή μήκους 6,43 χλμ. Ζυγίζει 2.750 τόνους και η NASA τα πρωτοκατασκεύασε την δεκαετία του 1960.

Νούμερο 2: Big Bertha (μετροπόντικας)

lafgeeawtsgkrj3

Όταν το Σιάτλ αποφάσισε να αντικαταστήσει μια οδογέφυρα αυτοκινητόδρομου με υπόγειο τούνελ, έπρεπε να επιστρατευτεί ο μεγαλύτερος σκαφτιάς τούνελ της υφηλίου: ένα τρυπάνι με ονοματεπώνυμο! Ιδού λοιπόν η Bertha, ο 7.000 τόνων και διαμέτρου 17 μέτρων μετροπόντικας που έφτασε στην αμερικανική πόλη σε 41 κομμάτια, καθώς το ύψος του -συναρμολογημένος- αγγίζει 5όροφη πολυκατοικία. Και μάλιστα είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να καταπιεί κυριολεκτικά τον δεύτερο μεγαλύτερο του κόσμου, που βρίσκεται στη Φλωρεντία της Ιταλίας, όπως αναφέρει το tilestwra.com.

Παρά το κολοσσιαίο του μέγεθος όμως και την καταστρεπτική του δύναμη, οι εργασίες του πάγωσαν τον Δεκέμβριο του 2013, όταν το «κτήνος» συνάντησε αντικείμενο που κατάφερε να σταματήσει τη φονική του ισχύ…

Νούμερο 1: Bagger 293 (εκσκαφέας)

11

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση τους:

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.