Αφγανιστάν: Επίθεση μαχητών του ΙΚ στην πρεσβεία του Ιράκ

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το πρωί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μπροστά από την είσοδο της πρεσβείας του Ιράκ στο κέντρο της Καμπούλ και δύο άλλοι δράστες -σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας- προσπαθούν να εισέλθουν στο εσωτερικό της. 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Το Amaq, το ειδησεογραφικό πρακτορείο της τζιχαντιστικής οργάνωσης μετέδωσε ότι «δύο» μαχητές του ΙΚ διεξάγουν επίθεση εναντίον «του κτιρίου της ιρακινής πρεσβείας στην αφγανική πόλη Καμπούλ».

«Οι άμαχοι που βρίσκονται στην περιοχή απομακρύνονται», δήλωσε πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει επικαλούμενο αστυνομικές πηγές πως οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας δίνουν μάχη εναντίον τζιχαντιστών κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα και στη γειτονική ιρακινή πρεσβεία.

Οι δράστες φαίνεται πως έχουν οχυρωθεί μέσα στο κτιριο της πρεσβείας, η οποία βρίσκεται σε μια επιχειρηματική συνοικία της πόλης. Από το κτιριο φαίνεται να υψώνεται καπνός.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή