Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
Η συνάντησή τους κράτησε μία ώρα, και έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο χώρος σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τις φυλακές ήταν αποκλεισμένος, ενώ ο κ. Βούτσης έφτασε στη φυλακή μέσω επαρχιακής οδού και όχι από την Εθνική. Το ίδιο έγινε και κατά την επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Βούτσης δήλωσε πως:
«Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν.
Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ.
Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων».
Ο Πρόεδρος της Βουλής συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Κώστα Αθανασίου και τον Διπλωματικό Σύμβουλο της Βουλής Πρέσβη κ. Σπύρο Θεοχαρόπουλο.