ΑΧΕΠΑ: Rapid test σε όλο το προσωπικό για κορωνοϊό

4
ΑΧΕΠΑ: Rapid test σε όλο το προσωπικό για κορωνοϊό

Έλεγχοι σε όλο το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, με 1.500 rapid tests μετά τα κρούσματα από κορωνοϊό. Την απόφαση έλαβε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την αποφυγή της διασποράς στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο αναφοράς της βορείου Ελλάδας. Είχε προηγηθεί η επιβεβαίωση 10 θετικών κρουσμάτων στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε χθες 105 τεστ στο προσωπικό, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, ενώ έγιναν και 167 τεστ PCR από τους μοριακούς αναλυτές του Νοσοκομείου, εκ των οποίων τα 166 ήταν αρνητικά.

Από το πρωί σήμερα, πραγματοποιείται rapid test σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και εντός της ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε πάνω από 1.500 εργαζόμενους.

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, όλες οι Κλινικές του Νοσοκομείου λειτουργούν, τα τακτικά χειρουργεία διεξάγονται κανονικά και η εφημερία που έχει σήμερα το ΑΧΕΠΑ εξελίσσεται ομαλά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αναβλήθηκαν μόνο τα χειρουργεία της Οφθαλμιατρικής Κλινικής για προληπτικούς  λόγους.