Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2025

80 εκατ. στα κρατικά ταμεία από τους ελέγχους σε καταθέτες της «λίστας Λαγκάρντ»

Ποσό 80 εκατομμυρίων ευρώ έχει αποφέρει μέχρι σήμερα στο Δημόσιο ο έλεγχος των οικονομικών εισαγγελέων στα στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Γαληνός Μπρης και Παναγιώτης Αθανασίου, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ελέγχουν, με τη συνδρομή στελεχών του ΣΔΟΕ, τα 2.062 ηλεκτρονικά αρχεία Ελλήνων καταθετών στην HSBC στην Ελβετία, έχουν ταυτοποιήσει 1.725 λογαριασμούς που ανήκουν είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε σε εταιρίες.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο έλεγχος οικονομικών στοιχείων για 170 πρόσωπα, ενώ είναι στο τελικό στάδιο η φορολογική έρευνα για ακόμα 350 περιπτώσεις.

Μέχρι τώρα, μέσω αυτών των διαδικασιών, το Δημόσιο έχει εισπράξει ποσό 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13.788.184 περιήλθαν στα κρατικά ταμεία μετά από ρυθμίσεις που έκαναν ελεγκτέοι οφειλέτες, βάσει του νόμου Βαλαβάνη.

Οι βεβαιωμένες οφειλές που τέθηκαν σε ρύθμιση αφορούν συνολικό ποσό 26.023.832 ευρώ.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή