5.260 Δημόσιοι υπάλληλοι στη μαύρη λίστα των φοροφυγάδων με καταθέσεις στην Ελβετία!

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί τους και κατάσχονται οι μισθοί ή οι συντάξεις τους
ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ διακόσιοι εξήντα δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν στη μαύρη λίστα των φοροφυγάδων, μαζί με τους μεγαλόσχημους παράγοντες της διαπλοκής, μεσάζοντες, αεριτζήδες, μεγαλοδημοσιογράφους, τηλεπερσόνες, χρεοκοπημένους επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους, ακόμα και εργολάβους κηδειών!
Πρόκειται προφανώς για επίορκους υπαλλήλους, που φυγάδευσαν τις μίζες στο εξωτερικό, αλλά και φοροφυγάδες που δήλωναν στην εφορία μισθούς πείνας, ενώ πλούτιζαν από τη μαύρη εργασία και τις κομπίνες, τις απάτες και τους εκβιασμούς που έκαναν.
Η έρευνα για τους δημόσιους υπαλλήλους που είναι στη μαύρη λίστα, είναι εξονυχιστική. Βεβαίως θα ακολουθήσει και γι΄ αυτούς η γνωστή διαδικασία της κατάσχεσης των λογαριασμών που έχουν στις ελληνικές τράπεζες.
Στην περίπτωση που έχουν φυγαδεύσει όλες τις καταθέσεις στο εξωτερικό, υπάρχει η λύση της κατάσχεσης μισθών ή των συντάξεων μέχρι να συμπληρώσει το ποσό που προβάλλει ως απαίτηση το δημόσιο για τη φοροδιαφυγή, που έχουν διαπράξει.
Φαίνεται ότι στην Ελλάδα όλοι έβγαζαν χρήματα με τη σέσουλα, αλλά κανείς δεν πλήρωνε εφορία. Όταν «φτωχοί» δημόσιοι υπάλληλοι εμφανίζουν καταθέσεις τριακοσίων χιλιάδων, εξακοσίων χιλιάδων και ενός εκατομμυρίου ευρώ στις ελβετικές τράπεζες, ενώ κατέχουν και άγνωστης αξίας ομόλογα, τότε καταλαβαίνετε το όργιο φοροδιαφυγής και κλοπής που έχει πέσει σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται στη λίστα θα παρελάσουν και αυτοί, όπως όλοι οι φοροφυγάδες, από τα ανακριτικά γραφεία.
Η τιμωρία τους θα πρέπει να είναι παραδειγματική γιατί όταν οι κρατικοδίαιτοι εργαζόμενοι στο δημόσιο φυγαδεύουν τεράστια ποσά σε ξένες τράπεζες τότε τι πρέπει να κάνουν οι σκληρά εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.
Ολοι στο στόχαστρο
Πάνω από 1,5 δις ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό από το 2010 οι διορισμένοι και τακτοποιημένοι από το παλιό καθεστώς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δημόσιοι υπάλληλοι και άλλα αρπαχτικά του δημοσίου χρήματος, οι οποίοι με μισθούς «πείνας» κατάφεραν να αποκτήσουν εκατομμύρια προφανώς έχοντας ιδιότητες μάγου!!! Κι όμως χιλιάδες τέτοιοι, βρίσκονται ταξινομημένοι σε μια μακρά λίστα με εμβάσματα που αγγίζουν το 1,5 δις ευρώ που ξεψαχνίζουν πλέον οι οικονομικοί εισαγγελείς. Πρόκειται για τον εξωφρενικό αριθμό των 5.260 δημοσίων υπαλλήλων που από το 2010 μεταφέρουν στο εξωτερικό πακτωλό χρημάτων σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που συγκέντρωσε και παρέδωσε ο νυν αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (τότε υπουργός Μεταρρύθμισης) τόσο στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης όσο και την τότε Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Η λίστα παρέμεινε σε αδράνεια επί της ουσίας στην ΓΓΔΕ επί μακρόν και μόλις πρόσφατα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να κινηθούν οι διαδικασίες.
• Στη λίστα υπάρχουν κυρίως εκπαιδευτικοί, πρωτοβάθμιας αλλά κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αφού μεταξύ των 5.260 δημοσίων υπαλλήλων που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2010, αυτοί αποτελούν το 50% με μέσο όρο καταθέσεων (γενικά και με συζύγους) σχεδόν 300.000 ευρώ!
• Μετά το 2010 εστάλησαν στο εξωτερικό περίπου 54.000 εμβάσματα εκ των οποίων τα 24.000 είναι πάνω από 100.000 ευρώ. Από αυτά τα 5.260 είναι δημοσίων υπαλλήλων. Αν στον αριθμό αυτών των προσώπων προστεθούν και οι σύζυγοί τους, τότε ο αριθμός ανεβαίνει στις (περίπου) 8.000. Δηλαδή επί του συνόλου των εμβασμάτων το 33% αφορά ευρύτερες οικογένειες δημοσίων υπαλλήλων. Σχεδόν οι μισοί εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι των υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και των ΟΤΑ.
• Οι 415 από τους 5.260 υπαλλήλους με συνολικό ποσό αποστολής εμβασμάτων 117.000.000 ευρώ (μέσος όρος 283.000 ευρώ ανά υπάλληλο) αποχώρησαν το 2014 από το Δημόσιο για διάφορους λόγους.
• 241 από τους 415 αποχωρήσαντες, είναι ιατρικό προσωπικό ηλικίας από 42 έως 67 ετών, με τη μεγάλη πλειοψηφία να είναι μεταξύ 50 και 60 ετών. Το σύνολο του ποσού που έστειλαν ανέρχεται στα 65.000.000 ευρώ.
• 101 είναι πρώην εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων.
• Ο μέσος όρος των εμβασμάτων ανά υπάλληλο αγγίζει τα 275.000 ευρώ. Από αυτούς 329 έχουν στείλει εμβάσματα που υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ.
Αλλα δύο δις ευρώ
Στο στόχαστρο μπαίνει όμως άλλη μια λίστα με τα περίφημα «αόρατα» εμβάσματα, δηλαδή τα εμβάσματα εκατομμυρίων που έφυγαν από την Ελλάδα κάτω από τη μύτη του συστήματος ελέγχου, αφού ουσιαστικά διάφοροι μεγαλόσχημοι και γνώστες του συστήματος αγόρασαν χαρτοφυλάκια ομολόγων εξωτερικού και παρέκαμψαν το σύστημα ελέγχου.
Η συγκεκριμένη λίστα αφορά εμβάσματα άνω των 500.000 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2014 έως το καλοκαίρι του 2015. Πρόκειται για εκατοντάδες εμβάσματα με ποσά έως και 17-18 εκατομμύρια, συνολικής αποτίμησης σχεδόν 2 δις ευρώ. Η διαδικασία αποστολής των χρημάτων είναι νόμιμη αλλά το ζητούμενό τους είναι η προέλευση των χρημάτων. Μεταξύ αυτών που έστειλαν τέτοια εμβάσματα είναι εφοπλιστές, επιχειρηματίες, γιατροί και δικηγόροι, εκτιμάται πώς ίσως υπάρχουν και δικαστές.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης