Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ξεκινά ο εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Μοιραστείτε το

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών. Συγκεκριμένα θα μπορούν να εμβολιάζονται με γονική συναίνεση τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από την 1/1/2006 και μετά. Η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα τεθεί σε λειτουργία από την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Τον λόγο αρχικά πήρε η Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου η οποία είπε ότι καλοκαίρι επισκιάζεται από την απειλητική μετάλλαξη Δέλτα.

«Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η αυξημένη μεταδοτικότητα», είπε προσθέτοντας ότι από την παραλλαγή κινδυνεύουν κυρίως τα ανεμβολίαστα άτομα.

“Τα άτομα που απειλούνται ιδιαίτερα από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι τα ανεμβολίαστα άτομα, άτομα που λόγω χρόνιων νοσημάτων δεν ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό και άτομα κάτω των 18 ετών”, τόνισε αρχικά η κα Μαρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη και ειδικότερα: Pfizer και Moderna στο 96%, στο 92% το AstraZeneca και στο 85% Johnson&Johnson.

“Οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα γι’ αυτό κι έχουν παρατηρηθεί εξάρσεις που συνδέονται με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των εφήβων”, ανέφερε στη συνέχεια.

«Τα εμβόλια mRNA θα χρησιμοποιηθούν για τους εφήβους. Η πρώτη χώρα που άρχισε τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών ήταν ο Καναδάς».

“Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.