Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κουτεντάκης: Η κυβέρνηση απέδειξε πως μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα

Μοιραστείτε το

«Η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε πως διαθέτει τόσο την τεχνική επάρκεια όσο και την πολιτική βούληση να εγγυηθεί την δημοσιονομική σταθερότητα αλλά και να αναβαθμίσει την λογιστική διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος», τόνισε ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης κατά την τοποθέτησή του σε συνέδριο για την Χρηματοικονομική Υπευθυνότητα των Κυβερνήσεων, στο Λος Άντζελες.

Στο βασικό του μήνυμα, ξεκαθάρισε πως, «αυτά αποτελούν αναγκαίες συνθήκες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τόσο απέναντι στις διεθνείς αγορές όσο και απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες».

Στις 29-30 Απριλίου, ο ΓΓΔΠ Φραγκίσκος Κουτεντάκης συμμετείχε σε συνέδριο στο Λος Άντζελες ύστερα από πρόσκληση του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, με θέμα την Χρηματοικονομική Υπευθυνότητα των Κυβερνήσεων και την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κρίση, (Government Financial Accountability & the European Economic Crisis: Paths to Prosperity). Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και χρηματοοικονομικοί αναλυτές από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Στην ομιλία του, ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής περιέγραψε τη διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης στην Ελλάδα, την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του χρέους και το σχέδιο μεταρρυθμίσεων στη δημοσιονομική διαχείριση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.