Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στα κέντρα υγείας Ζακύνθου: Αναντικατάστατος ο ρόλος του δημόσιου συστήματος υγείας

Μοιραστείτε το

«Μέσα στην παρούσα πανδημία, είναι πλέον μονόδρομος για όλους η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και η εγκατάλειψη κάθε σκέψης για την εκχώρηση κρίσιμων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα».

Κλιμάκιο του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή ιατρικής και πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Κώστα Μάρκου, τον συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Χρ. Καραπάνο και το μέλος της ΝΕ, ιατρό Αντώνη Κασσιμάτη, επισκέφθηκε σήμερα στην Ζάκυνθο διαδοχικά τα Κέντρα Υγείας Πόλης Ζακύνθου και  Καλλιθέας, καθώς και το νοσοκομείο.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ιδρύματος και τους επαγγελματίες της υγείας, οι οποίοι δοκιμάζονται ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες πανδημίας του κορωνοϊού ( Covid-19) και στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της δημόσιας υγείας. Συναντήθηκαν ακόμα με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Στασινόπουλο και τον αντιδήμαρχο Ν. Σπίνο.

Όπως δήλωσε ο Κώστας Μάρκου- επικαλούμενος περισσότερο την ιατρική, παρά την πολιτική του ιδιότητα- σκοπός της επίσκεψης ήταν καταρχήν η εκδήλωση συμπαράστασης προς τους επαγγελματίες της υγεία, που με υψηλό  επίπεδο επαγγελματισμού αλλά και αυταπάρνηση και μάλιστα  σε πρωτόγνωρες συνθήκες, υλοποιούν πλήρως τα προβλεπόμενα από τον κεντρικό σχεδιασμό πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ιδιαίτερη αναφορά εκανε  για τις επαρκείς υποδομές του νοσοκομείου  και για την συμβολή του διοικητή του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τονίζοντας σαν πρώτη υποχρέωση του, την δημόσια έκφραση των ευχαριστιών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας.

Ακόμα τόνισε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των έκτακτων προσλήψεων  των 2000 ιατρών και νοσηλευτών αλλά και την ανάγκη πρόσληψης ακόμα 2000 εργαζομένων, με τον αντιστοιχούντα αριθμό προσωπικού και για το νοσοκομείο Ζακύνθου. Ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Κεντρικό σημείο της τοποθέτησης του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ανάδειξη του αναντικατάστατου ρόλου του δημόσιου συστήματος υγεία και το γεγονός ότι μέσα από την παρούσα πανδημία, είναι πλέον μονόδρομος για όλους η ενίσχυση του καθώς και η εγκατάλειψη κάθε σκέψης για την  εκχώρηση κρίσιμων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.