Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Γιούνκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται μία Ένωση Ασφάλειας

Μοιραστείτε το

«Η Ευρώπη εκτός από την ενεργειακή, την τελωνειακή και την οικονομική Ένωση χρειάζεται και μια Ένωση Ασφάλειας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και να εγγυηθούμε την ασφάλεια στους λαούς μας», σημείωσε ο Μάνουελ Βαλς ενώ πρόσθεσε πως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ιδιαίτερη σημασία παίρνουν η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η καταπολέμηση της εμπορίας όπλων και η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως το πακέτο μέτρων που έχει προτείνει η Επιτροπή για την ασφάλεια και περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο.

«Οι χθεσινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ήταν επιθέσεις κατά της πεμπτουσίας της Ευρώπης, των αξιών και των ιδεών που τη διέπουν. Οι τρομοκράτες κρύβονται μέσα στις κοινωνίες μας και από κει ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον μας. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε», ανέφερε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

«Παραμένουμε ανήσυχοι αλλά με επιθυμία να αντισταθούμε σε αυτήν την πρόκληση», σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.