Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εάν δείτε ΑΥΤΟ στα νύχια σας συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας! (Εικόνες)

Μοιραστείτε το

Η πιο συχνή αιτία πίσω από τις αλλαγές στα νύχια είναι η ζημιά στη βάση του νυχιού σας ή κάτι άλλο πολύ σοβαρότερο…

Εάν δείτε άσπρες κηλίδες, ραβδώσεις ή γραμμές πάνω στα νύχια σας, μπορεί να είναι ένα χτύπημα αλλά μπορεί και να είναι και κάτι σοβαρότερο.

Η πιο συχνή αιτία πίσω από τις αλλαγές στα νύχια είναι η ζημιά στη βάση του νυχιού σας ή κάτι άλλο πολύ σοβαρότερο. Εάν τα σημάδια αυτά δεν φύγουν από μόνα τους σε μερικούς μήνες, τότε, πρέπει να δείτε έναν γιατρό.

H Λευκονυχία μπορεί να εμφανιστεί ως μια λευκή γραμμή ή κηλίδες στα νύχια σας, που μπορεί να σημαίνει ότι η ζημιά είναι μόνο στα νύχια σας. Αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι πίσω από τις αλλαγές των νυχιών. Αυτοί είναι:

Έλλειψη πρωτεΐνης ή ψευδαργύρου

Εάν έχετε οριζόντια σημάδια,  μπορεί να είναι λόγω ανεπαρκούς πρωτεΐνης. Εάν υπάρχουν ραβδώσεις στα νύχια σας, το σώμα σας μπορεί να μην έχει ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που βρίσκεται συνήθως στο ανθρώπινο σώμα.

Μυκητιασική Ονυχομυκητίαση

Οι λευκές κηλίδες στα νύχια μπορεί να υποδεικνύουν κονδυλώματα και μύκητες (ονυχομυκητίαση) ή ψωρίαση και έκζεμα,που  μπορεί να επηρεάσουν τα νύχια. Αν εμφανίζονται στα νύχια σας λευκές κηλίδες ή λωρίδες, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι  μυκήτων.

Ηπατική νόσο, νεφρική νόσο ή αναιμία

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι αλλαγές των νυχιών μπορεί να είναι συμπτώματα σοβαρών ασθενειών όπως η κίρρωση και η ηπατίτιδα. Καλύτερα να πάτε στο γιατρό σας για να βεβαιωθείτε.

Σαρκοείδωση

Οι μικρές λευκές κηλίδες στα νύχια σας, μπορεί επίσης να είναι ένα από τα επτά προειδοποιητικά σημάδια της σαρκοείδωσης – ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα, τους πνεύμονες και άλλα όργανα.

Προβλήματα θυρεοειδούς αδένα

Όταν το νύχι είναι μαλακό και έχει λευκά στίγματα, είναι μια κατάσταση γνωστή ως νύχι του Plummer. Λοιπόν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε προβλήματα με το θυρεοειδή σας αδένα  και υποθυρεοειδισμό. Αν η γραμμή είναι χαμηλότερα  στο νύχι αυτό σημαίνει ότι η νόσος είναι σε πρώιμο στάδιο, όπως αναφέρει το tilestwra.

Αλλεργίες

Μπορεί να είστε αλλεργικοί στο βερνίκι νυχιών ή άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιείτε για τα νύχια σας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.