Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Από την Ευρώπη οι «αλληλέγγυοι» που υποκινούν τα επεισόδια στην Ειδομένη

Μοιραστείτε το

Μένουν στα Σκόπια και μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα   

Από την Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προέρχονται οι «εισαγόμενοι» επιτήδειοι, που στο όνομα της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες υποκινούν εντάσεις και επεισόδια στην Ειδομένη σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Όπως προκύπτει, τα εν λόγω άτομα δεν διαμένουν κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό ούτε καν σε ελληνικό έδαφος. Βάση τους είναι τα Σκόπια, από όπου πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Ειδομένη, μπαινοβγαίνοντας στα σύνορα κάθε μέρα με τα διαβατήριά τους.

Τα σημερινά επεισόδια, όπως και αυτά των προηγούμενων ημερών, αποτελούν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ προϊόν οργανωμένου σχεδίου από τους συγκεκριμένους δήθεν ακτιβιστές, που χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την υποτιθέμενη επίδοση ψηφίσματος από ομάδα μεταναστών.

Εξάλλου, φόβοι για επεισόδια υπήρχαν ήδη από χθες, όταν οι γνωστοί – «άγνωστοι» μοίρασαν και κόλλησαν φυλλάδια γραμμένα στα αραβικά, με τα οποία καλούσαν πρόσφυγες και μετανάστες να συγκεντρωθούν στη σιδηροδρομική γραμμή και να ξεκινήσουν για τα σύνορα, ενώ κατά πληροφορίες είχαν απευθύνει σχετικό κάλεσμα για μαζικό ξεσηκωμό μέσω SMS στα κινητά τους τηλέφωνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.