Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αυτή η χώρα σταματά να νοσηλεύει δωρεάν ανεμβολίαστους ασθενείς με κορωνοϊό

Μοιραστείτε το

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι από τις 8 Δεκεμβρίου δεν θα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία κατά της Covid-19 όσων πολιτών έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι αποτελούν μια ευμεγέθη πλειονότητα ασθενών με Covid-19 που έχει ανάγκη περίθαλψης σε ΜΕΘ.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας επισήμανε χθες ότι αυτοί οι ασθενείς “επιβαρύνουν δυσανάλογα τις ιατροφαρμακευτικές πηγές της χώρας. Ως εκ τούτου, από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουμε να χρεώνουμε ασθενείς με Covid-19 που είναι κατ΄επιλογήν ανεμβολίαστοι. Αυτό θα αφορά όλους τους ανεμβολίαστους ασθενείς με Covid-19 που θα έχουν εισαχθεί στις 8 ή μετά τις 8 Δεκεμβρίου 2021 σε νοσοκομεία. Τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία της Covid-19 για όσους είναι ακατάλληλοι για να εμβολιαστούν θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται πλήρως από την κυβέρνηση, για παράδειγμα για παιδιά κάτω των 12 ετών ή άτομα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους”, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες για την θεραπεία της Covid-19 για όλους τους Σιγκαπουρέζους, τους μόνιμους κατοίκους και τους έχοντες άδεια για μακροχρόνια διαμονή από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στις αρχές του 2020, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 30 Δεκεμβρίου 2020 με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna. Μέχρι στιγμής το 85% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.