Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ζωολογικός κήπος σκότωσε ζέβρα και τάισε με αυτήν τις τίγρεις

Μοιραστείτε το

Θέμα συζήτησης έχει μετατραπεί στη Νορβηγία η απόφαση της Διεύθυνσης του ζωολογικού κήπου Kristiansand που φέρεται να έσφαξε μια ζέβρα και να έδωσε το πτώμα της στις τίγρεις για να το φάνε μπροστά στους έκπληκτους επισκέπτες του.

Ειδικότερα, το αποκεφαλισμένο σώμα της ζέβρας τοποθετήθηκε μέσα στο κλουβί με τις τίγρεις, με τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου να δηλώνουν στη νορβηγική κρατική τηλεόραση NRK ότι αναγκάστηκαν να προβούν στην «ευθανασία» του ζώου, καθώς υπάρχει πλεόνασμα στον πληθυσμό του συγκεκριμένου είδους στον εν λόγω ζωολογικό κήπο.

Στη χώρα έχει ξεσπάσει κοινωνική κατακραυγή και το θέμα έφτασε στη δημοσιότητα όταν ένας γονιός, επισκέπτης του ζωολογικού κήπου, αποκάλυψε το περιστατικό, καθώς τράβηξε μια φωτογραφία του άψυχου σώματος της ζέβρας μέσα στον χώρο που ζουν οι τίγρεις και την οποία ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook με το σχόλιο, «Πάρτε μια ματιά από τις τίγρεις σήμερα. Αυτό που συνάντησα ήταν λίγο μακάβριο».

Το περιστατικό περιγράφεται από άλλους επισκέπτες ως «φρικτό» και «μια τραυματική εμπειρία για τα μικρά παιδιά».

Ένας επισκέπτης δήλωσε στο NRK, «ήταν πολύ μακάβριο για μένα. Ασφαλώς τα ζώα τρώνε τα άλλα ζώα, αλλά δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να το δούμε αυτό σε έναν ζωολογικό κήπο».

Ο κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου, Rolf-Ann Olberg, από την άλλη υπερασπίστηκε τις ενέργειες του πάρκου λέγοντας ότι είναι φυσικό για τα ζώα να τρώνε το ένα το άλλο και οι επισκέπτες δεν θα πρέπει να αγνοούν αυτό το γεγονός.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.