Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ζωή: “Δεν υπάρχει συμφωνία, ο Τσίπρας εκβιάζεται”

Μοιραστείτε το

Απολογισμό της 6μηνης θητείας της ως Πρόεδρος της Βουλής, πραγματοποίησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που κράτησε τουλάχιστον 3 ώρες.

Η συνέντευξη, που μεταδόθηκεζωντανά από το Κανάλι της Βουλής, ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 15:30, ωστόσο ξεκίνησε περί τις 16:15. Παρών ήταν και ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος ωστόσο αποχώρησε, έπειτα από 45 λεπτά συνεχούς μονολόγου της προέδρου της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, μιλώντας σε πρώτο ενικό, είπε ότι μπόρεσε να ξεκινήσει την υλοποίηση πολλών πραγμάτων που είχε υποσχεθεί. «Θα σας αναφέρω εκείνα τα οποία έγιναν, εκείνα τα οποία θα γίνουν και θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας» είπε, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ακόμα, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν πρόκειται για μία «στημένη» συνέντευξη, ενώ παρουσίασε τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ευχαριστώντας τα μέλη της, αλλά και όσους προσήλθαν και κατέθεσαν σε αυτήν, όπως τους κ.κ. Ρουμελιώτη και Ρωμανιά.

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να παρατηρήσει ότι δεν έχει αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ασσυρίων και αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνει.

Ακόμη, η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα για ανώνυμο «bullying» εντός της Βουλής εις βάρος της ίδιας και των συνεργατών της.

Η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει το πόρισμα της Επιτροπής για το Χρέος και είπε ότι η ίδια θα επιμείνει προς το σκοπό αυτό.

Παράλληλα, αποδοκίμασε τις δηλώσεις Μάρδα για την Επιτροπή για το Χρέος και είπε ότι δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, ενώ είπε ότι δεν θέλει να πιστέψει πως όσα είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ συνδέονται με την άρνησή της να συναινέσει στην παραχώρηση των αποθεματικών της Βουλής στα κρατικά ταμεία.

Παράλληλα, είπε ότι την απομάκρυνσή της από την προεδρία της Βουλής ζητά η γνωστή «Τρόικα» της αντιπολίτευσης -ήτοι, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, μάλιστα, ότι αυτό το έκαναν από την ανακοίνωση του ονόματός της, ακόμα, ως υποψήφιας για την ανάληψη της προεδρίας του Κοινοβουλίου.

Δεν είναι απορίας άξιον τα τρία αυτά κόμματα να ζητούν την απομάκρυνσή μου, συνέχισε, λέγοντας ότι δεν ζήτησε την στήριξή τους για την εκλογή της στην προεδρία ούτε έκανε προεκλογική καμπάνια.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.