Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ύστατη προσπάθεια για τη διάσωση του Mega αλλά…

Μοιραστείτε το

… ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ                                                                                                                                                                            

Την τελευταία τους προσπάθεια να σώσουν το Mega Channel από το διαφαινόμενο λουκέτο επιχειρούν οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού, οι οποίοι προσπαθούν να ετοιμάσουν επιστολή προς τις τράπεζες για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 17,5 εκατ. ευρώ.

Το πρωί συνεδρίασε το ΔΣ της Τηλέτυπος ΑΕ, όμως οι συζητήσεις δεν κατέληξαν κάπου με αποτέλεσμα να παραμένει το αδιέξοδο και οι τίτλοι τέλους να βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Νίκος Πεφάνης, πρώην εκτελεστικός διευθυντής ενημέρωσε το ΔΣ για το πώς έχει η κατάσταση, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και πως πρέπει όλοι να δεσμευτούν στις τράπεζες με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ., ενώ η πλευρά Ψυχάρη δήλωσε ότι προτίθεται να βάλει 20 εκατ. ευρώ, ωστόσο τελικά κατέληξε στα πέντε, που είναι η αναλογία του στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Οι κ.κ. Μάρης και Μπόμπολας μίλησαν για 7,5 εκατ., ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει εμπλοκή με τον πρώτο ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με τις στοιχηματικές εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί στις σχέσεις Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα οι υποχρεώσεις του MEGA προς την εταιρεία παραγωγής «Άνωση» του δευτέρου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το χρέος του MEGA προς την εταιρεία ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ. Ο κ. Φιλιππόπουλος είχε προτείνει να αφαιρεθούν από το ποσό αυτό οι υποχρεώσεις που έχει ο «Πήγασος» προς το MEGA λόγω διαφημιστικής δαπάνης και τα υπόλοιπα να δοθούν σταδιακά, σε διάστημα τριών ετών.

Αυτή την ώρα, πάντως, φαίνεται ότι καταβάλλεται προσπάθεια να συνταχθεί πρακτικό, με το οποίοι οι μέτοχοι θα δεσμεύονται για τα παραπάνω ποσά των 17,5 εκατ. ευρώ έναντι των τραπεζών. Σε περίπτωση που αυτό γίνει εφικτό τότε το πρακτικό θα δοθεί στις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αιτηθούν οι μέτοχοι το άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού που είναι μπλοκαρισμένοι και στους οποίους υπάρχει ρευστότητα 4 εκατ. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν το σχετικό αίτημα θα γίνει αποδεκτό και όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αποδεχτούν εάν δεν υπάρχει και δέσμευση για τα χρήματα που απαιτούνται για την άδεια.

Εάν το ΔΣ δεν βρει λύση ούτε την Παρασκευή, θα περιλαμβάνει για το κανάλι «είσοδο» των τραπεζών στην διοίκηση του σταθμού που ουσιαστικά σημαίνει μετοχοποίηση των δανείων, δηλαδή πτώχευση.

Διαβάστε επίσης: Τέλος το Mega

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.