Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Υπεξαίρεση χρημάτων, σεξουαλικά σκάνδαλα και… Κουνγκ Φου;

Μοιραστείτε το

«Χορός εκατομμυρίων ευρώ» και «σεξουαλικά σκάνδαλα» παραπέμπουν, σε δυτικές… «συνήθειες».

Ωστόσο, σύμφωνα με το Associated Press, ο ηγούμενος του βουδιστικού ναού Σαολίν κουνγκ φου, στα βουνά Σονγκ της πόλης Ντενγκ φενγκ στην Κίνα, έχει βρεθεί στο επίκεντρο σεξουαλικού σκανδάλου και κατηγορείται για υπεξαίρεση των χρημάτων του ναού.

Τα σχετικά δημοσιεύματα του πρακτορείου ειδήσεων ταράζουν τα νερά σε έναν βουδιστικό ναό με ιστορία 1.500 χρόνων και κέντρο της διδασκαλίας των πολεμικών τεχνών.

Ο επικεφαλής μοναχός του ναού, Shi Yongxin, τον οποίο ο διεθνής Τύπος αποκαλεί «διευθύνοντα σύμβουλο» του ναού, έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια σαράντα παραρτήματα σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει μετατρέψει τον βουδιστικό ναό σε εμπορική επιχείρηση και προτίθεται να διαθέσει το ποσόν των 297 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή συγκροτήματος στην Αυστραλία. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει, εκτός από βουδιστικό ναό, ξενοδοχείο, ακαδημία κουνγκ φου και γήπεδο γκολφ.

Την ίδα στιγμή, ο Shi Yongxin κατηγορείται ότι έχει αποκτήσει παιδιά με τουλάχιστον, δύο γυναίκες και έχει καταχραστεί χρήματα του ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε απάντηση των κατηγοριών αυτών η ιστοσελίδα του ναού ανάρτησε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορίες είναι «αναληθείς φήμες κατασκευασμένες από ανθρώπους που έχουν στόχο να βλάψουν τον βουδισμό». Ο ναός έχει επίσης υπερασπιστεί την εμπορική του εξάπλωση, με τον ισχυρισμό ότι έτσι διαδίδει τα μηνύματα του βουδισμού σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.