Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια

Μοιραστείτε το

Ολοκληρώθηκε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με κατεπείγουσες ρυθμίσεις υπουργείων.

Υπέρ της αρχής του νομοσχέδιου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Από την αντιπολίτευση, καταψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, ενώ ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και χωρίς καμία αρνητική ψήφο στηρίχθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα «κόκκινα» δάνεια την οποία υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία έγινε δεκτή με τη νέα τροποποίηση, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, όπου δίνεται παράταση μέχρι τις 30 Μαΐου για την επικαιροποίηση εκκρεμών εγγράφων στην αίτηση υπαγωγής δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη.

Όπως διευκρίνισε ο Γιώργος Σταθάκης, αντί 30 Απριλίου, όπως αρχικά προβλεπόταν στη ρύθμιση, παρατείνεται για έναν μήνα, και ειδικότερα μέχρι τις 30 Μαΐου, αυτή η δυνατότητα, ώστε να μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη και όσοι δανειολήπτες δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αιτήσεις τον Δεκέμβριο.

Με μεγάλη πλειοψηφία έγινε δεκτή και η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, η οποία στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, πλην της βουλευτού του κόμματος Άννας Βαγενά, που δήλωσε την αντίθεση της, τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν ενώ το Ποτάμι και το ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών».

Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.