Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Υγειονομική “βόμβα” στη Μόρια: 16χρονος είχε δημιουργήσει υπαίθριο “κρεοπωλείο”

Μοιραστείτε το

Ένας 16χρονος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν είχε μετατρέψει σε “κρεοπωλείο” το πρόχειρο παράπηγμα όπου διέμενε, στον ελαιώνα έξω από το ΚΥΤ της Μόριας.

Σε έλεγχο μικτού κλιμακίου αστυνομίας και Περιφέρειας, έπειτα από καταγγελία που σχετιζόταν με την προστασία της δημόσιας υγείας, ο ανήλικος “κρεοπώλης” βρέθηκε να έχει και να διαθέτει προς πώληση περίπου 20 κιλά πρόβειου κρέατος, τεμαχισμένα σε κομμάτια του ενός κιλού και πρόχειρα συσκευασμένα σε σακούλες. Τα κρέατα κρέμονταν σε σακούλες σε διάφορα σημεία του παραπήγματος, εσωτερικά και σε υπαίθριο χώρο, εκτεθειμένα σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος, χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη συνθηκών συντήρησης, και χωρίς φυσικά να υπάρχουν παραστατικά στοιχεία αγοράς και πώλησης.

Την ώρα του ελέγχου η θερμοκρασία ήταν 16 βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα με την Έκθεση Κατάσχεσης της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αιγαίου. Τα κρέατα κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν σε καταστροφή με ευθύνη αρμόδιων κτηνιάτρων, ενώ επίσης κατασχέθηκαν εργαλεία κρεοπωλείου που είχε ο ανήλικος για τον τεμαχισμό του (1 μαχαίρι, 1 ακονιστήρι και 1 μπαλτάς).

Ο 16χρονος, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί κατά την είσοδό του στη χώρα, δήλωσε ψευδή στοιχεία κατά τον έλεγχο των αστυνομικών και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τροφίμων, ζωοτροφών, υγείας και προστασίας των ζώων και διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων και παράγωγων προϊόντων αυτών, καθώς και της ποινικής νομοθεσίας που αφορά ψευδή δήλωση στοιχείων ταυτότητας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.