Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2025
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ξεσκονίζονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των φοροφυγάδων

Μοιραστείτε το

Νέες αλλαγές στους φορολογικούς ελέγχους υπόπτων για φοροδιαφυγή, ετοιμάζει το Υπουργείο οικονομικών.

Η αρμοδιότητα των ελέγχων εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Κέντρου Φορολογικού Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου.

Πρωτίστως, προβλέπεται εισαγγελική παραγγελία ή εντολή, ώστε να ξεκινά ο εξονυχιστικός έλεγχος εις βάρους του συγκεκριμένου προσώπου.

Εν συνεχεία περίπου 100 πιστοποιημένοι ελεγκτές του Κέντρου θα αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, έχοντας απευθείας πρόσβαση τόσο στα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων των ελεγχόμενων, όσο και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι ελεγκτές μάλιστα θα μπορούν να εξετάζουν τους λογαρισμούς αυτούς, όχι μόνο ως προς το υπόλοιπο, αλλά και όλες τις κινήσεις εις βάθος δεκαετίας.

Κατόπιν, εφόσον ο έλεγχος αποδώσει ευρήματα, θα αποστέλλεται ειδοποιητήριο στον Οικονομικό εισαγγελέα και κατόπιν εκείνος θα εκδίδει εντολή δέσμευσης όλων των κινητών και ακινήτων του φοροφυγά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, στο στόχαστρο μπαίνουν 1.370.000 ΑΦΜ που βρίσκονται σε 68 CD στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου και αφορούν σε φορολογούμενος με κινήσεις πάνω 300.000 ευρώ σε μία χρήση ή εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.