Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ξεκινούν ξανά οι κρουαζιέρες στον Δούναβη-Οι πρώτοι επιβάτες τηρούν τα μέτρα ασφαλείας

Μοιραστείτε το

Οι κρουαζιέρες στον Δούναβη επανέρχονται σταδιακά, ύστερα από την παράλυση του παγκόσμιου τουρισμού εξαιτίας του κορωνοιού. Οι εταιρίες αναγκάστηκαν να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια στον ποταμό. Πλέον, οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την περιήγησή τους στον ποταμό.
Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων προσαρμόζονται σιγά- σιγά στα νέα μέτρα ασφαλείας. Ήδη μία εταιρία έχει ξεκινήσει τις κρουαζιέρες της, ενώ αναμένονται και οι υπόλοιπες για να επαναλειτουργήσουν. 
Προς το παρόν, πραγματοποιούνται έξι έως οκτώ κρουαζιέρες την ημέρα από το Πασάου της Γερμανίας στη Βουδαπέστη και το ταξίδι προσφέρει τη θέα γραφικών λόφων και παλιών κάστρων.
«Συνήθως έχουμε 90% πληρότητα, φέτος έχουμε περίπου 70%. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των επισκεπτών πάνω στο πλοίο, ως εκ τούτου είμαστε ευτυχείς για κάθε επισκέπτη που έρχεται», δήλωσε ο διευθυντής κρουαζιέρας Αλεξάντερ Στάινερ.
<<Οι επιβάτες είναι κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε γκρουπ που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ>>, ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Για τη συμμετοχή τους στην κρουαζιέρα, οι επιβάτες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ αίματος για τον κορωνοιό, προτού επιβιβαστούν, αλλά και να φορούν μάσκες κατά τις μετακινήσεις τους. Τα τραπέζια θα τοποθετηθούν σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους με ενδιάμεσα διαχωριστικά και οι σερβιτόροι/ες θα φορούν μάσκες και γάντια. Ακόμη, οι επιβάτες θερμομετρούνται κάθε μέρα, ενώ για τις εκδρομές ισχύουν οι ειδικοί κανόνες ασφαλείας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.