Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βρούτσης: Ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθούν τα 800 ευρώ και τους επόμενους μήνες

Μοιραστείτε το

Ανοικτό το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το επίδομα των 800 ευρώ για τους επόμενους δύο μήνες, άφησε ο Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι αν δεν τελειώσει η κρίση στα τέλη του Απριλίου, θα διευρυνθεί η χρονική περίμετρος των μέτρων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η πρώτη δόση των 800 ευρώ θα πιστωθεί στους δικαιούχος μέχρι τις 15 Απριλίου και υπογράμμισε ότι δόθηκε παράταση μέχρι τις 10 Απριλίου στις επιχειρήσεις να υποβάλουν τα στοιχεία τους στην ΕΡΓΑΝΗ. «Έχουν ενταχθεί στο μέτρο 450.000 επιχειρήσεις στην ΕΡΓΑΝΗ και θα αυξηθεί ο αριθμός με τη διεύρυνση της περιμέτρου των επιχειρήσεων» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Βρούτσης: Θα καλύψουμε όσους απολύθηκαν τον Μάρτιο
Αναφορικά με τις απολύσεις, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι όσοι απολύθηκαν στο διάστημα 1 έως 20 Μαρτίου θα καλυφθούν με τα 800 ευρώ είτε παίρνουν ταμείο ανεργίας είτε όχι. «Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάστηκε, επίσης, καθησυχαστικός ως προς τις αντοχές της οικονομίας. «Διατηρούμε καύσιμα για να επανέλθει η οικονομία» είπε και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείωσης μισθών ή συντάξεων.

Τέλος, για το φόβο έκρηξης της ανεργίας ξεκαθάρισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό. Διατηρούμε καύσιμα, κρατήστε το αυτό, για να επανεκκινήσουμε την οικονομία», κατέληξε.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.