Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βρέθηκε το μυστικό της μακροζωίας

Μοιραστείτε το

150 ΛΕΠΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ                                                          

Ποιος δεν θα ήθελε να καταφέρει να ζήσει αρκετά χρόνια με υγεία και χωρίς να χρειάζεται να τρέχει σε γιατρούς; Το τρίπτυχο για μια καλύτερη ζωή είναι να κοιμόμαστε αρκετά, να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή και να πίνουμε αρκετό νερό. Όμως, υπάρχει κι ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος παίζει καταλυτικό ρόλο στην μακροζωία. Η σωματική άσκηση.

Σύμφωνα με έρευνα εκατόν πενήντα λεπτά μέτριας άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου κατά 10%,χαρίζουν έξι χρόνια ζωής επιπλέον. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό “Focus”, όχι μία, όχι δύο αλλά αρκετές έρευνες αποδεικνύουν ότι, όσοι αθλούνται περίπου 150 λεπτά την εβδομάδα, θωρακίζουν τον οργανισμό τους από τον κίνδυνο εμφάνισης κακοήθειας.

Εκατόν πενήντα λεπτά μέτριας άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου κατά 10%. Ενώ, για όσους  αθλούνται δυόμισι ώρες την εβδομάδα, το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο.

Η σωματική άσκηση είναι υγεία, υποστηρίζουν Αυστριακοί γιατροί επισημαίνοντας πως κατά την μελέτη παλαιότερων ερευνών καταδεικνύεται η σπουδαιότητα της σωματικής κίνησης στην προστασία του οργανισμού από διάφορες ασθένειες.

Όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, αθλίατροι από το Πανεπιστήμιο της Βιένης μελέτησαν συνολικά 80 διεθνείς έρευνες στις οποίες έλαβαν μέρος 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η σωματική δραστηριότητα, ανάλογα με την έντασή της αλλά και την διάρκειά της,  μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από διάφορες ασθένειες από 4% έως 40%.

Οι Αυστριακοί ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, 150 λεπτά σωματικής άσκησης την εβδομάδα

1. Mειώνουν κατά 10% τον κίνδυνο καρκίνου.

2. Όταν κάποιος αθλείται δυόμισι ώρες την εβδομάδα, τότε θωρακίζει τον οργανισμό του από τον κίνδυνο εμφάνισης  καρκίνου κατά 22%.

3. Κι αν κάποιος αθλείται πέντε ώρες την εβδομάδα, τότε μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου κατά 39%.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.