Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βρετανία: Βουλευτής των Τόρις κατηγορεί τον Μπόρις Τζόνσον για εκβιασμό και εκφοβισμό βουλευτών

Μοιραστείτε το

Σε μία καταγγελία προέβη ο βουλευτής των Τόρις Ουίλιαμ Ραγκ για απόπειρα «εκβιασμού» άλλων βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος με την χρησιμοποίηση του εκφοβισμού και στόχο να εγκαταλείψουν το αίτημα για την εκκίνηση διαδικασίας πρότασης μομφής προς τον Βρετανό πρωθυπουργό.

«Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου έχουν αντιμετωπίσει πιέσεις και εκφοβισμό από μέλη της κυβέρνησης λόγω της εκπεφρασμένης ή πιθανολογούμενης επιθυμίας τους για την διενέργεια ψηφοφορίας έκφρασης εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο Ουίλιαμ Ραγκ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων της βρετανικής βουλής.

«Επιπλέον, οι πληροφορίες που γνωρίζω φαίνεται ότι παραπέμπουν σε εκβιασμό. Για τον λόγο αυτόν, η συμβουλή μου προς τους συναδέλφους θα ήταν να αναφέρουν αυτά τα θέματα στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων και τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας», είπε.

57% των Βρετανών θεωρεί τον Τζόνσον κακό πρωθυπουργό

Το partygate φαίνεται πως καει τον Μπόρις Τζόνσον. Οι συνεχείς αποκαλύψεις για μυστικά πάρτυ κυβερνητικών στελεχών εν καιρό πανδημίας τη στιγμή που για τους υπόλοιπους πολίτες ίσχυαν σκληρή περιορισμοί έχει πλήξει την εικονα του Βρετανού πρωθυπουργού.

Σε δημοσκόπηση της Ipsos, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο Τζόνσον είναι κακός πρωθυπουργός, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ήταν το μόνο υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης που είχε θετική καθαρή επίδοση όταν ρωτήθηκαν οι συμμετέχοντες.

Από τη συνεχή πτώση της δημοτικότητας των Συντηρητικών κερδισμενοι φαίνεται να βγαίνουν οι Εργατικοί με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να τους φέρνουν ακόμα και 13 μονάδες μπροστά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.