Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βίτσας: Δεν θα αξιοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης»

Μοιραστείτε το

«Ο δημοσιονομικός “κόφτης” είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας στον ΣΚΑΪ. «Κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους “πιο κάτω”», πρόσθεσε. 

Αναφερόμενος στην εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη συμφωνία του Eurogroup για περικοπές, είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι δαπάνες δεν είναι μόνο για οπλικά συστήματα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποπληρωμής και εκσυγχρονισμού παλαιότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Βίτσας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή μείωση θητείας, δεν είναι αυτό το επίδικο».

Σχετικά με ζήτημα των εγκαταστάσεων του μπιτς βόλεϊ είπε: «Πραγματικά χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη συνεννόηση και συντονισμός πριν προχωρήσεις. Γιατί υπάρχει μια ανάγκη να βρεθούν μεγάλες αίθουσες, γιατί υπάρχουν δίκες που τραβάνε σε μάκρος…και δεν υπάρχει αίθουσα να γίνει η δική… Αυτή η ανάγκη δεν πρέπει να μας κάνει να προχωράμε, χωρίς να έχουμε την απαραίτητη συνεννόηση». 

«Τώρα με συνεννόηση με την περιφέρεια Αττικής θα λύσουμε το ζήτημα πάρα πολύ εύκολα», συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.