Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βγήκαν τα “μαχαίρια” στη Βουλή – Σφοδρή κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου (video)

Μοιραστείτε το

Πλήρως αιτιολόγησε σήμερα ο Μάκης Βορίδης, από το βήμα της Βουλής, την ωμή, ακραία αστυνομική αυθαιρεσία και βία, που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα.

Μόλις λίγες ώρες μετά το νέο προκλητικό κρούσμα και την καταγγελία για προσαγωγές κατοίκων στο Κουκάκι, μέσα στο σπίτι τους αφότου αρνήθηκαν να ανοίξουν χωρίς εισαγγελική παραγγελία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το είπε ξεκάθαρα: “έχουμε πάρει απευθείας την έγκριση του λαού”.

Σύμφωνα με τον Βορίδη η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταλάβει τίποτα. Ετέθη στο λαό. “Του είπαμε ότι θα επιβάλουμε τον νόμο και την τάξη. Του είπαμε, τέλος το κράτος των Εξαρχείων. Ότι τελείωσε το κράτος της άκρας αριστεράς και της βίας της. Και τα υλοποιούμε αυτά, έχουμε πάρει απευθείας την έγκριση του λαού. Αυτή είναι η αλλαγή ιδεολογικού προτύπου”, ανέφερε επίσης ο κ. Βορίδης.

Τόνισε ωστόσο ότι δεν ανετράπη ακόμα η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και ότι αυτό θα κριθεί από το κυβερνητικό αποτύπωμα και αποτέλεσμα του έργου της.

Ε. Τσακαλώτος: “Ο λαός δεν σας έδωσε την άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο στο σπίτι χωρίς ένταλμα και εισαγγελέα”

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι ο Μάκης Βορίδης είναι ο “ουσιαστικός” υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνοντας ότι χθες ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ αναφέρθηκε στην ανησυχία του για τα αστυνομικά έκτροπα πρόσθεσε: Δεν άκουσα από εσάς γι΄ αυτό. “Προφανώς σας έδωσε ο λαός κάποιες εντολές, αλλά δεν σας έδωσε άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο στο σπίτι χωρίς ένταλμα και εισαγγελέα. Ούτε την άδεια να ξεβρακώνει η αστυνομία κοριτσάκια. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται μια απάντηση”, είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Μ. Βορίδης: “Η γενίκευση δεν είναι αθώα”

Απαντώντας, ο Μ. Βορίδης είπε ότι είναι άλλο η γενίκευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ελλάδα υπάρχει χούντα και αστυνομοκρατία και άλλο εάν υπήρξε υπέρβαση βίας αστυνομικού που την ελέγχουμε.

“Η γενίκευση δεν είναι αθώα, διότι ψυχικά είστε ταυτισμένοι με συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειές του. Αλλιώς θα λέγατε να ελέγξουμε τον αστυνομικό που δεν έκανε τη δουλειά του” είπε ο κ. Βορίδης.

Επίσης, στη σχετική αναφορά του κ. Τσακαλώτου, ο κ. Βορίδης είπε «η είσοδος στο κτίριο έγινε παρουσία εισαγγελέως”.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη απόπειρα του Μ. Βορίδη να δικαιολογήσει τη βία από αστυνομικούς. “Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας (…) Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας” είχε δηλώσει με με κυνισμό, πρόσφατα σε τηλεοπτικό σταθμό.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.