Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βασιλακόπουλος: Αντίθετος με το μέτρο των 9 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια – Δεν υπάρχουν έρευνες

Μοιραστείτε το

Επιστημονικά ατεκμηρίωτο χαρακτήρισε τον αριθμό εννεά που αφορά στα άτομα που θα μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα σπίτι την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατική θεραπείας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Δεν υπάρχει καμία μελέτη για τη συγκέντρωση εννέα ατόμων σε σπίτια που να μας λέει δείχνει ότι ο αριθμός αυτός είναι ασφαλής, όπως αντίστοιχα δεν υπάρχει μελέτη που να λέει ότι τα δέκα άτομα είναι επισφαλής αριθμός και τα οκτώ ασφαλέστερος» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος εκφράζοντας την αντίθεσή του προς το μέτρο και προτρέποντας τους πολίτες να κάνουν γιορτές μόνο με την οικογένειά τους.

Αναφορικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού χαρακτήρισε ελλιπή την ενημέρωση στο υγειονομικό προσωπικό εκτιμώντας πώς ένα ποσοστό κοντά στο 35-40% θα διστάσει να εμβολιαστεί τουλάχιστον στην πρώτη φάση.

«Υπάρχει σοβαρή έλλειψη στους γιατρούς. Δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς τι είναι αυτό το εμβόλιο και γιατί έγινε τόσο γρήγορα. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ενημέρωση γιατί για παράδειγμα κάποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος ορθοπεδικός αλλά να μην γνωρίζει για τα νέα αυτά εμβόλια ούτε να έχει τον χρόνο τόσους μήνες να διαβάζει μελέτες και επιστημονικές δημοσιεύσεις» υπογράμμισε.

Τέλος, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον -ο οποίος χθες αναφέρθηκε στην μετάλλαξη του κορωνοϊού- λέγοντας πώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα.

«Δεν μπορείς με ενδείξεις να τρομοκρατείς τον κόσμο. Πρέπει να περιμένουμε» τόνισε.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.