Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τζανακόπουλος: Ταξικά μονομερής και αντιπεριβαλλοντική η πολιτική της ΝΔ (Video)

Μοιραστείτε το

«Η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο να αξιοποιήσει την κρίση ως ευκαιρία βαθιάς αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

«Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να μετατρέψει αυτήν την πρωτοφανή παγκόσμια κρίση σε ευκαιρία εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτικών στόχων και οικονομικών συμφερόντων» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Περιβάλλον, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει βρει την ευκαιρία να «εγκαθιδρύσει ένα νέο καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και συνολικά της δημόσιας ζωής».

Ο ίδιος σημείωσε ότι ενδεικτικά της αντίληψης και των πρακτικών διακυβέρνησης της ΝΔ είναι «τα δώρα των 20 εκατ. σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «βρίσκει ευκαιρία για μια πολιτική πλήρους απορρύθμισης και αναδιάρθρωσης της αγοράς εργασίας, της οικονομίας, αλλά και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Ως προς την αγορά εργασίας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «ασκεί μια ακραία, ταξικά μονομερή πολιτική όπου εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης από τη μια μέρα στην άλλη εργαζόμενοι μετατρέπονται σε άνεργους επιδοματούχους, θεσμοθετείται η αρχή «μισή δουλειά-μισός μισθός», δεν υπάρχει καμία προστασία από τις απολύσεις, σε αντίθεση με αυτά που ψευδώς ισχυρίζονται ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης, ενώ υπάρχουν τεράστια τμήματα του εργαζόμενου πληθυσμού όπως οι εποχικοί, οι καλλιτέχνες, οι μερικώς απασχολούμενοι που δεν καλύπτονται από κανένα μέτρο».

Αναφορικά με την οικονομία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει την αυθόρμητη κίνηση της ύφεσης να κανιβαλίσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο «να αξιοποιήσει την κρίση ως ευκαιρία βαθιάς αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων» και τόνισε ότι η κυβέρνηση «ενώ δεν πήρε το γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξη όπως την καλούσε να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ» την ίδια στιγμή «έχει δαπανήσει έξι δισεκατομμύρια από το μαξιλάρι».

παράλληλα, ο Δ.Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η αναξιοπιστία του κ. Σταϊκούρα προκύπτει και από το γεγονός «ο υπουργός Οικονομικών έχει δώσει άλλα νούμερα για την ύφεση στη δημοσιότητα στην Ελλάδα, ύψους 4,7% ενώ στο κείμενο που έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για ύφεση ύψους 7,9%».

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε μια συνολική και ακραία απορρύθμιση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να μηδενίσει το κοντέρ στην περιβαλλοντική νομοθεσία επικαλούμενη τα γραφειοκρατικά βάρη. Και έτσι κάνει μια συγκεκριμένη επιλογή απορρυθμιστικού χάους: με τους δασικούς χάρτες, με τις ασφυκτικές προθεσμίες στη δημόσια διοίκηση και την εισαγωγή ιδιωτών αξιολογητών, με τις χαριστικές ρυθμίσεις στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, με τη ζωνοποίηση των περιοχών Natura, και με την κατάργηση των φορέων διαχείρισης των περιοχών Natura».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι «θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει μια τεχνολογία εξουσίας για να μπορεί να κάνει ειδικές διευθετήσεις εξυπηρέτησης συμφερόντων. Με αυτήν την τεχνολογία έφερε η ΝΔ τη χώρα στην καταστροφή το 2010. Διότι μόνο μέσω της απορρύθμισης μπορεί να εξυπηρετήσει τα φιλικά επιχειρηματικά συμφέροντα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. υπουργός έκανε αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ με διαστρεβλώσεις και ψέματα. Ως προς τους δασικούς χάρτες, επικαλέστηκε ότι υπάρχουν 170.000 αντιρρήσεις και επικαλείται αυτό το πρόβλημα για να ακυρώσει την μεγάλη μεταρρύθμιση των δασικών χαρτών. Έτσι θα είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς δασικούς χάρτες».

Καταλήγοντας, όσον αφορά στις περιοχές Natura ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι «αντί, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, να κρίνονται ad hoc οι δραστηριότητες στις περιοχές Natura, η κυβέρνηση έκανε μια γενική συνταγή όπου λέει ότι σε όλες τις περιοχές Natura επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες».

Τέλος σε σχέση με τις άδειες για υδρογονάνθρακες ο βουλευτής της αξιωματικ΄ςη αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «στη μοναδική άδεια που χορηγήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε τα Ιόνια νησιά δεν υπάρχει οικόπεδο που να βρίσκεται σε περιοχή Natura».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.