Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τσίπρας σε Τσέχο πρωθυπουργό: Μη φιλική ενέργεια η αποστολή στρατού στα σύνορα

Μοιραστείτε το

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μπόχουσλαβ Σόμποτα

Η αποστολή στρατού και χωροφυλακής στα σύνορα μιας χώρας συνιστά μια «μη φιλική ενέργεια», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ομόλογό του της Τσεχίας, Μπόχουσλαβ Σόμποτα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι δύο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό και τις σχέσεις της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Μπόχουσλαβ Σόμποτα ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για το περιεχόμενο της μίνι συνόδου των τεσσάρων χωρών του Βίζεγκραντ, που έγινε στην Πράγα την περασμένη Δευτέρα.

Τσίπρας

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Τσέχος πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο στην Πράγα, ωστόσο ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση λόγω φόρτου εργασίας.

Τσίπρας

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Τσέχο ομόλογό του πως η Ελλάδα αδυνατεί να υλοποιήσει οτιδήποτε μη σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο, όπως είναι οι παράνομες επαναπροωθήσεις.

Επίσης, ζήτησε να δοθεί το απαραίτητο περιθώριο στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό να αποδώσει καρπούς, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Τουρκίας, της μετεγκαταστασης και της συμμέτοχης του ΝΑΤΟ.

Τσίπρας

Καταλήγοντας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Τσέχος πρωθυπουργός απάντησε πως η Τσεχία θα βοηθήσει και την Ελλάδα, όπως και βοηθάει τις άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Τσεχία έχει ήδη αποστείλει αστυνομικούς στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για την αποστολή Τσέχων στρατιωτών.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.