Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τσίπρας – Γιούνκερ: Συμφώνησαν στην ανάγκη για έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Μοιραστείτε το

Με το «καυτό» θέμα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών αλλά και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, συναντήθηκαν Αλέης Τσίπρας και Ζ. Κλ. Γιούνκερ.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, καθώς και για την συνολική συνεισφορά της  στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού.

Επιπλέον, στην μεταξύ τους συζήτηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διαχείριση του προσφυγικού απαιτεί  συνολική και συντονισμένη συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και ότι είναι αναγκαίο  να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες.

asdf

Επισημάνθηκε επίσης ο κομβικός ρόλος που έχει η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην αποτελεσματική αλλά και ανθρωπιστική διαχείριση των προσφυγικών ροών.      

Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο η βοήθεια που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις ανάγκες της διάσωσης, φιλοξενίας και καταγραφής των προσφύγων.

Σε ότι αφορά τέλος, το ζήτημα του ελληνικού προγράμματος, συμφωνήθηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Φωτογραφία: eurokinissi

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.