Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τσίπρας: «Εικόνα κατάστασης πολέμου στα νοσοκομεία – Να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές»

Μοιραστείτε το

Η κυβέρνηση  επιλέγει να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της υγείας επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αμέσως μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας η εικόνα είναι κατάστασης πολέμου με το υγειονομικό προσωπικό με αυταπάρνηση να ανταποκρίνεται στη φροντίδα των ασθενών ακόμα και πάνω από τις δυνάμεις του.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 100 διασωληνωμένοι βρίσκονται σε κλίνες εκτός ΜΕΘ ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ασθενείς με άλλες παθήσεις εκτός κορωνοϊού που έχουν, επίσης, ανάγκη για νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Αναφερόμενος στην επίταξη των 206 γιατρών επεσήμανε ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση στο και πέντε και χωρίς σχέδιο. «Αυτοί οι 200 γιατροί δεν μπορούσαν όλο αυτό το διάστημα να τους προσλάβουν;» υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εμμένει στο να μην κάνει μόνιμες προσλήψεις και να μην προχωρά σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

«Προφανώς και όλοι θα πρέπει να συνδράμουν και να προτάξουν τον όρκο στον Ιπποκράτη αλλά χωρίς σχέδιο βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο». Η κυβέρνηση επιλέγει να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της υγείας, επεσήμανε και ότι αντίθετα επιλέγει να δίνει δώρο διπλά νοσήλια στις ιδιωτικές κλινικές που επιτάσσει για ασθενείς, όμως, non covid.

Προσερχόμενος στο νοσοκομείο κάποιοι νοσηλευτές τον υποδέχτηκαν με χειροκρότημα, με τον κ. Τσίπρα να λέει: «δεν θα έπρεπε να χειροκροτήσετε εσείς, εμείς θα έπρεπε να χειροκροτούμε εσάς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο covid.

      

 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.