Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τσίπρας: Εφικτό το χρονοδιαγράμμα για την αξιολόγηση

Μοιραστείτε το

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                

Το ζήτημα της αξιολόγησης του προγράμματος απασχόλησε, κυρίως, την πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες στο γραφείο του, στη Βουλή.

Η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως είναι εφικτή η υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος, όπως αυτό έχει περιγραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι η κυβέρνηση και η τρόικα βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ παραμένουν οι αποκλίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Επίσης, η εκτίμηση είναι ότι το αφορολόγητο δεν θα πέσει κάτω από τις 9.000 ευρώ, ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της και ότι η διαφορά ανάμεσα στους θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλέον σαφής.

Ως προς το ζήτημα του προσφυγικού, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να μειωθούν οι ροές από την Τουρκία και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξουν επαφές σε υπηρεσιακό επίπεδο και σε ανώτερο αν χρειαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η τελευταία συμφωνία των Βρυξελλών είναι ανάμεσα σε Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και στην κατεύθυνση αυτή θα απαιτηθούν νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το διοικητικό μέρος, αλλά και προσλήψεις οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν πέραν των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης: Αναβαθμίζεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.