Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Tρομοκρατική ενέργεια η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή

Μοιραστείτε το

Η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ, η οποία στοίχισε χθες τη ζωή του βουλευτή των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Άμες, αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο «μέσα σε λίγα λεπτά» από την κλήση και «βρήκαν τον σερ Ντέιβιντ Άμες, ο οποίος είχε υποστεί πολλαπλούς τραυματισμούς. Αυτό ήταν ένα δύσκολο περιστατικό, αλλά οι αξιωματικοί και οι γιατροί προσπάθησαν πολύ για να τον σώσουν».

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό», ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ενώ από χθες την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική. Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας MI5 παρακολουθεί επίσης την έρευνα.

Ως ύποπτος για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη ένας 25χρονος. Σύμφωνα με τον Guardian, έχει τα ίδια στοιχεία με άτομο που φέρεται να εμφανίζεται στο σύστημα Prevent, το πρόγραμμα για όσους εκτιμάται πως κινδυνεύουν από ριζοσπαστικοποίηση.

Η αστυνομία θεωρεί πως ο άνδρας έδρασε μόνος του και δεν αναζητά κάποιον άλλο προς τον παρόν.

Τις τελευταίες δεκαετίες διαπράχθηκαν πολλές επιθέσεις εναντίον πολιτικών στη Βρετανία. Πριν πέντε χρόνια δολοφονήθηκε η Τζο Κοξ, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, αφού πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε επανειλημμένα στο Μπέρσταλ.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.