Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τράπεζες και «κόκκινα» δάνεια στο τραπέζι του Συμβουλίου Εποπτείας Τραπεζών

Μοιραστείτε το

Με τα χρονικά περιθώρια να εξαντλούνται, η ελληνική πλευρά, με αιχμή του δόρατος το Οικονομικό επιτελείο, προχωρούν τις απαραίτητες διαδικασίας για να αρχίσουν να κλείνουν, ένας- ένας, ακόμα και οι πιο δύσκολοι φάκελοι  της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Νωρίτερα, σε άτυπη σύσκεψη του Συμβουλίου Εποπτείας Τραπεζών, που πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Οικονομικών, την οποία συγκάλεσαν ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρμόδιος για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος κ. Γιάννης Δραγασάκης  και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, έπεσαν στο τραπέζι οι αλλαγές στις τράπεζες και το άνοιγμα της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας και οι εκπρόσωποι του Δημοσίου στα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η κατάσταση στη λειτουργία των τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους καθώς και το θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Συζητήθηκε ακόμα η διεύρυνση της σύνθεσης του Συμβουλίου στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του Ν. 3723/2008, αρθρο 7, για την οποία θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.