Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει γίνει υποχείριο Ελλάδας – Κύπρου

Μοιραστείτε το

Η Άγκυρα καλεί την ΕΕ να σταματήσει να διέπεται από τη «στενόμυαλη» ελληνική αντίληψη προς την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας
Την έντονη αντίδρασή του στο ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την αναφορά του στην ανατ. Μεσόγειο εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει την ΕΕ «υποχείριο και φερέφωνο» του διδύμου Ελλάδας-Κύπρου και την καλεί να σταματήσει να διέπεται από τη «στενόμυαλη» ελληνική αντίληψη ως προς την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Βλέπουμε ότι η ανατολική Μεσόγειος αποτέλεσε μέρος του τελικού ανακοινωθέντος της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες (23 Απριλίου), το οποίο γράφτηκε και πάλι με μία παρωχημένη αντίληψη περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Αυτό το απόσπασμα του ανακοινωθέντος είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το ότι η ΕΕ, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, έχει γίνει υποχείριο του ελληνοκυπριακού-ελληνικού διδύμου και φερέφωνο των μαξιμαλιστικών πολιτικών τους.

Η ΕΕ πρέπει τώρα να καταλάβει ότι μία τέτοια αντίληψη δεν πρόκειται να βγάλει κανένα αποτέλεσμα.

Αναμένουμε από την ΕΕ να ενθαρρύνει τους Ελληνοκύπριους να ξεκινήσουν το διάλογο με τους Τουρκοκύπριους. Ομοίως, αναμένουμε από την ΕΕ να ενθαρρύνει την Ελλάδα να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία για την ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρέπει να επιτρέψει η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ να γίνει όμηρος των στενόμυαλων συμφερόντων του ελληνοκυπριακού-ελληνικού διδύμου.

Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένως, η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προστατεύει τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.