Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το υπουργείο Τουρισμού πάει Ομόνοια – Σε ποιο κτήριο θα δώσει ζωή

Μοιραστείτε το

Μεταφέρεται στο κτήριο του πρώην Εφετείου επί της Σωκράτους

Το υπουργείο Τουρισμού, αναμένεται να δώσει ζωή σε ένα κτήριο που παρέμενε αναξιοποίητο εδώ και 20 χρόνια, αφού μετακομίζει από τη Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 12 στο Σύνταγμα για τη Σωκράτους 65 στην Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε η σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και του διοικητή και προέδρου του ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Ευάγγελου–Απόστολου Κωνσταντίνου, με την οποία το ακίνητο επί της οδού Σωκράτους 65, στην Αθήνα εκμισθώνεται στο υπουργείο Τουρισμού. Το ακίνητο αναμένεται να στεγάσει τόσο τα γραφεία του υπουργείου Τουρισμού όσο και τις υπηρεσίες του ΕΟΤ.

Η διάρκεια της μίσθωσης του κτηρίου ορίζεται στα 30 έτη. Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.247 τμ, με εμβληματικό χαρακτήρα, το οποίο για δεκαετίες είχε αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς της περιοχής της πλατείας Ομονοίας, λειτουργώντας αρχικά, από το έτος 1961 έως το 1980 ως το ξενοδοχείο «Ambassadeur» και στη συνέχεια, από το έτος 1981 έως το 2000, ως το Εφετείο Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτήριο, κατά τα τελευταία 20, περίπου, έτη, παρέμενε κενό και αναξιοποίητο, χωρίς να αποφέρει κανένα έσοδο, οπότε εκτιμάται πως η αποκατάστασή του θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής της πλατείας Ομονοίας.

Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής συμφωνίας, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως «η μεταφορά του υπουργείου Τουρισμού και των υπηρεσιών του ΕΟΤ στην πλατεία Ομονοίας έχει διττή σημασία. Αρχικά, θα συμβάλει στην αναβάθμιση όλης της περιοχής, η οποία είχε χάσει την αίγλη του παρελθόντος και, παράλληλα, […] θα εξασφαλίσει ετήσια εξοικονόμηση πόρων του Δημοσίου ύψους 1,8 εκατ. ευρώ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΕΠ ανέφερε πως «η υπογραφή εκμίσθωσης αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του Ταμείου, μια κεντρική επιλογή που υλοποιείται πλέον σε σημαντικό βαθμό με προφανή οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη. Το δεύτερο είναι η συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, ένα κομβικό υπουργείο για την οικονομική ανάπτυξη και για τη διεθνή προβολή της χώρας μας».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.