Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το Βατικανό ενισχύει την προσπάθεια εύρεσης εξωγήινης ζωής

Μοιραστείτε το

Τη στήριξη της προσπάθειας της διαστημικής υπηρεσίας για εξερεύνηση του εξωπλανήτη Κέπλερ, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και παρομοιάζει τεράστιες ομοιότητες με τη Γη, ανακοίνωσε το Βατικανό.

Σκοπός είναι, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, να διερευνηθούν όλα τα ενδεχομένα και να εξακριβωθεί εάν ο δημιούργησε τη Γη, όπως έπραξε και στον πλανήτη μας.

Ο Αργεντινός επικεφαλής του προγράμματος αστρονομίας του Βατικανού, Χοσέ Γκάμπριελ Φούνες, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ανακάλυψη του Κέπλερ και αποκάλυψε ότι και ο ίδιος με την ομάδα του δουλεύουν καθημερινά πάνω στο ίδιο αντικείμενο. Το παρατηρητήριο του Βατικανού βρίσκεται στο Castel Gandolfo, όπου υπάρχει και η καλοκαιρινή κατοικία του Πάπα. Υπάρχει επίσης συνεργασία με το τηλεσκόπιο του διεθνούς Παρατηρητηρίου στο Όρος Γκράχαμ, του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

«Ακριβώς όπως υπάρχει πολυπλοκότητα στη ζωή της Γης, έτσι μπορεί να υπάρχουν όντα με ευφυΐα  και σε άλλες γωνιές του σύμπαντος, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Θεό» είχε δηλώσει το 2008 ο Αργεντινός Πατέρας, συμπληρώνοντας: «Αυτό δεν έρχεται σε4 αντίθεση με την πίστη μας, επειδή δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στη δημιουργία του Θεού».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.