Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το Real Group διεκδικεί τηλεοπτικό κανάλι στην Τουρκία

Μοιραστείτε το

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής στον Real Fm 97,8 αποκάλυψε ότι το Real Group θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια στην Τουρκία.

«Η Real Group αποφάσισε να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια, όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία. Το λέω δημόσια για να το ακούσει η τουρκική πρεσβεία ώστε να μας βοηθήσει», είπε ο εκδότης και δημοσιογράφος.

Επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές ότι δεν κάνει πλάκα, ο κ. Χατζηνικολάου ανέφερε πως η τουρκική τηλεοπτική αγορά είναι πολύ μεγάλη, καθώς η γειτονική χώρα έχει περίπου 80 εκατομμύρια πληθυσμό, ενώ τόνισε πως από την Δευτέρα, σε συνεργασία με μεγάλο δικηγορικό γραφείο σε Ελλάδα και Τουρκία, θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

«Γιατί έχει δικαίωμα ο Τούρκος να διεκδικήσει κανάλι στην Ελλάδα και όχι εμείς στην Τουρκία;», διερωτήθηκε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και συμπλήρωσε πως, αν υπάρχει πρόβλημα επειδή η «Real Group» είναι ελληνικής ιδιοκτησίας, τότε μπορεί να διεκδικήσει άδεια ψυχαγωγικού καναλιού, αν και θα ήθελε να είναι ειδησεογραφικού.

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ.

Τι είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Star για το κανάλι που θα ανοίξει το Real Group στην Τουρκία

Για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Real Group να διερευνήσει το ενδεχόμενο είτε αιτήσεως για νέα τηλεοπτική άδεια στην Τουρκία, είτε εξαγοράς τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού, μίλησε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Όπως είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου η πρόθεση είναι, ξεκινώντας από τη Δευτέρα, να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη δημιουργία Real TV στη γειτονική Τουρκία.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ήδη γι’ αυτό εργάζονται δύο νομικά γραφεία, ένα στην Αθήνα και στην Τουρκία.

«Θεωρώ ότι αν ο Τούρκος καναλάρχης έχει το δικαίωμα να διεκδικεί συχνότητα στην Ελλάδα, άλλο τόσο και ο δικός μας μιντιακός όμιλος έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει μια τηλεοπτική συχνότητα στην Τουρκία», σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Έχω κάνει ήδη τις πρώτες επαφές. Πληροφορούμαι ότι είναι προς πώληση μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός στη γειτονική χώρα και την Δευτέρα, το πολύ την Τρίτη, θα ξεκινήσουμε συζητήσεις μαζί τους», πρόσθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω, ότι το Real Group πήρε στο διοικητικό του συμβούλιο, την απόφαση να διερευνήσει το ενδεχόμενο είτε εξαγοράς τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού, είτε αιτήσεως για νέα τηλεοπτική άδεια σταθμού στην Τουρκία.

Η πρόθεση μας δηλαδή είναι τις επόμενες ημέρες ξεκινώντας από την Δευτέρα, -ήδη εργάζονται γι΄αυτό δυο νομικά γραφεία, ένα στην Αθήνα και ένα στην Τουρκία-, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν, για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, “Real TV”, στην γειτονική Τουρκία.

Θεωρώ ότι αν ο Τούρκος καναλάρχης έχει το δικαίωμα να διεκδικεί συχνότητα στην Ελλάδα, άλλο τόσο και ο δικός μας μιντιακός όμιλος έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει μια τηλεοπτική συχνότητα στην Τουρκία.

Πρέπει να σας πω δε, ότι έχω ήδη κάνει τις πρώτες επαφές. Πληροφορούμαι ότι είναι προς πώληση μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός στη γειτονική χώρα, και Δευτέρα το πολύ Τρίτη, θα μπούμε σε συζητήσεις μαζί τους», ανέφερε ακόμα ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη θα ταράξει τα νερά. Δεν ξέρω αν υπάρχει η σκέψη το κανάλι αυτό–εφόσον ευοδωθούν όλες οι ενέργειες- να είναι ψυχαγωγικό ή ειδησεογραφικό», σχολίασε η Μάρα Ζαχαρέα, με τον Νίκο Χατζηνικολάου,

«Εμείς θα θέλαμε μια κανονική και πλήρη άδεια. Να έχουμε όλες τις δυνατότητες και τις ενημερωτικές και τις ψυχαγωγικές. Αν όμως τυχόν για οποιουσδήποτε λόγους η τουρκική κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται έναν ελληνικό μιντιακό όμιλο στο θέμα της ενημέρωσης, θα συζητήσουμε και την δυνατότητα ενός ψυχαγωγικού τηλεοπτικού προγράμματος, μιας άδειας για ψυχαγωγικό τηλεοπτικό σταθμό, παρότι θέλω να πιστεύω ότι αν κανείς τηρεί το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας στην οποία λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός του οποίου είναι ιδιοκτήτης, δεν βλέπω γιατί να μην έχει και δελτία ειδήσεων», πρόσθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.