Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το Ποτάμι: Να τελειώνουμε με το χάος

Μοιραστείτε το

Ανακοίνωση του Ποταμιού για το προσφυγικό

Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις προσφυγικές ροές αναφέρεται το Ποτάμι.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει την «πρόταση για έναν υπερ-υπουργό που θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται σε όλα τα πεδία».

Η ανακοίνωση του Ποταμιού που έχει τίτλο «Να τελειώνουμε με το χάος» αναφέρει τα εξής:

«Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει τα προβλήματα συντονισμού της Κεντρικής Διοίκησης όσον αφορά τη διαχείριση εντός της χώρας των προσφυγικών ροών.

Επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που μπορεί να πυροδοτήσει το χάος στους (και γύρω από τους) προσφυγικούς καταυλισμούς.

Προβλήματα που αφορούν την υγεία τους και την ασφαλή διαβίωση στην Ελλάδα αλλά και προβλήματα που μπορούν να θολώσουν την εικόνα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που έχτισαν και χτίζουν καθημερινά χιλιάδες ανώνυμοι συμπολίτες μας.

Από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα έκτοτε, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει τονίσει την ανάγκη να μη διαχέονται οι ευθύνες ανάμεσα σε “συν-αρμόδιους” και τελικά να χάνονται στους παράδρομους της γραφειοκρατίας. Και, επίσης, να προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι λήψεις αποφάσεων και οι εφαρμογές τους και όχι να μπλοκάρονται από τις ιδεοληψίες ή την απραξία συναρμόδιων.

Η πρόταση για έναν υπερ-υπουργό που θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται σε όλα τα πεδία και θα εξουσιοδοτηθεί να τις φέρει σε πέρας βάσει σχεδίου παραμένει επίκαιρη.

Ελπίζουμε να μην την υιοθετήσει η Κυβέρνηση, όπως το συνηθίζει, όταν η κατάσταση θα περιγράφεται ως τραγική και επικίνδυνη».

Προηγούμενο άρθροΑναπτυξιακός Νόμος
Επόμενο άρθροΠόθεν Εσχες

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.