Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ετοιμάζει «πεντάλεπτο» τεστ για τον κορωνοϊό

Μοιραστείτε το

Σε ένα σημαντικό βήμα για την διάγνωση του κορωνοϊού έχουν προχωρήσει Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι αναπτύσσουν γρήγορο τεστ, με το οποίο θα μπορούν να εντοπίζουν τη νόσο Covid-19 σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Η ομάδα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα ελπίζει ότι το τεστ θα είναι έτοιμο να διανεμεθεί ευρέως σε εθνικό επίπεδο στα μέσα του 2021.

Εκείνο που, φυσικά, απασχολεί περισσότερο είναι πώς θα λειτουργεί το τεστ και κατά πόσο αξιόπιστο θα είναι.

Θα λειτουργεί με μπατονέτα για τη μύτη που θα εισάγεται στη συνέχεια σε γυάλινο φυαλίδιο και θα ανιχνεύονται αντιγόνα ή πρωτεΐνες που βρίσκονται στην επιφάνεια του Covid-19.

Το τεστ θα μπορεί να δείξει αν στον οργανισμό υπάρχουν και άλλοι ιοί όπως γρίπη ή εποχικοί κορωνοϊοί.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του τεστ, αυτό θα χρησιμεύει για να τους μαζικούς ελέγχους στα αεροδρόμια ή και για τους εργαζόμενους.

Εάν αποδειχεί η εγκυρότητα του εν λόγω τεστ, τότε θα δίνει αποτελέσματα τρεις φορές πιο γρήγορα από τα γνωστά rapid test που υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Πάντως, αξίζει να επισημανθεί ότι η λήψη δείγματος αντιγόνου για τη διαπίστωση της ύπαρξης ή μη του κορωνοϊού θεωρείται λιγότερο ακριβής από άλλες μεθόδους ανίχνευσης του Covid-19.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.