Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το νέο κτίριο του ΟΠΑΠ (Εικόνες)

Μοιραστείτε το

Η καρδιά του ΟΠΑΠ χτυπάει πλέον στο νέο ιδιόκτητο κτίριο του επί της Λεωφόρου Αθηνών 112. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο συνολικού εμβαδού άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων.  Ανταποκρίνεται πλήρως στις λειτουργικές ανάγκες του ΟΠΑΠ και αντανακλά, καλύτερα από ποτέ, το DNA του, ως μια εταιρεία ψυχαγωγίας.

Προσφέρει στους ανθρώπους της οικογένειας του ΟΠΑΠ (εργαζόμενους, πράκτορες, συνεργάτες, επισκέπτες, πελάτες) ένα ευχάριστο περιβάλλον που ενισχύει την επικοινωνία και την συνεργασία μεταξύ τους. Μάλιστα από αυτή τη σημαντική επένδυση θα προκύψουν για τον ΟΠΑΠ εξίσου σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εξοικονόμηση μισθωμάτων.

Σημαντικό ορόσημο για τον ΟΠΑΠ

Η αλλαγή έδρας αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον ΟΠΑΠ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του αποκτά ιδιόκτητο κτίριο κεντρικών γραφείων.

Βασικά χαρακτηριστικά του νέου κτιρίου:

· 8 όροφοι με 12.000 τετραγωνικά μέτρα μεικτή επιφάνεια και επιπλέον 4 υπόγεια 10.000 τετραγωνικών μέτρων με 250 θέσεις στάθμευσης.

· Έως 1000 θέσεις εργασίας με υψηλή αισθητική, εργονομία και πιστοποιημένα ποιοτικά υλικά κατασκευής

· Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ώστε να αξιοποιούνται πλήρως όλοι οι χώροι και να μην «χάνεται» ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο

· Πολλές αίθουσες συσκέψεων και εκπαίδευσης οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, των συνεργατών, των πελατών, των μετόχων κλπ

· Μοντέρνο, ευχάριστο περιβάλλον με μεγάλους χώρους εργασίας που συμβάλλουν αποτελεσματικά στη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ όλων των μελών της οικογένειας του ΟΠΑΠ

· Σε κάθε όροφο υπάρχει διαφορετικός χρωματικός κώδικας, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Ο χαρακτήρας που αποπνέει κάθε όροφος στηρίζεται στις θεματικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν:

– την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την ιστορική εξέλιξη του Ομίλου ανά τα χρόνια

– την ψυχαγωγία και τα αθλήματα

– την μεγάλη κοινωνική προσφορά

· Έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας και φωτισμού, αντιμετώπισης πυρκαγιάς, ασφάλειας κτιρίου, αυτοματισμό γραφείου, επικοινωνίες

· Ηλεκτρολογικές  εγκαταστάσεις για αυτόματο έλεγχο των λειτουργιών του κτιρίου, συστήματα αυτοματισμού για έλεγχο κτιριακών εγκαταστάσεων με το διεθνές σύστημα ΒΜS (Building Management Systems)

Η ιδιωτικοποίησή του ΟΠΑΠ γύρισε σελίδα για τον οργανισμό και η απόκτηση των κτιριακών εγκαταστάσεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νέας του εταιρικής κουλτούρας.

Παρά τον βιομηχανικό χαρακτήρα της περιοχής, η νέα «γειτονιά» είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιχειρηματικά σημεία-κλειδιά της Αθήνας, καθώς εκτός από το κτίριο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας Allianz, της μεγάλης ελληνικής καπνοβιομηχανίας Καρέλια, καθώς και γραφεία της εταιρίας τηλεπικοινωνιών WIND, της Alpha Bank και της  Εθνικής Τράπεζας.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται εστίες πολιτισμού, όπως ο χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με πολιτιστικές δράσεις, ενδιαφέροντα μουσεία και εκθέματα.

Το νέο κτίριο του ΟΠΑΠ (Εικόνες)

Το νέο κτίριο του ΟΠΑΠ (Εικόνες)

Το νέο κτίριο του ΟΠΑΠ (Εικόνες)

Το νέο κτίριο του ΟΠΑΠ (Εικόνες)

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.