Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε Αμερικανό επίλεκτο

Μοιραστείτε το

Ένα επίλεκτο μέλος των μονάδων ειδικών αποστολών του αμερικανικού ναυτικού, σκότωσαν χθες, στο Βόρειο Ιράκ, Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά από ανατίναξη αμυντικών κουρδικών θέσεων κατά τη διάρκεια επίθεσης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

“Είναι απώλεια ζωής, πάνω στη μάχη. Είναι ένα τραγικό γεγονός,” δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ στη διάρκεια συνέντευξης στη Γερμανία.

Πρόκειται για τον τρίτο Αμερικανό επίλεκτο που σκοτώνεται στη διάρκεια της μάχης, από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων της διεθνούς συμμαχίας, το 2014. Οι επιχειρήσεις αυτές, έχουν ως αντικειμενικό σκοπό την υποβάθμιση και καταστροφή των λειτουργικών υποδομών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ δηλώνουν την ενεργό επιχειρησιακή εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων στην υλοποίηση ειδικών αποστολών.

Αμερικανός αξιωματούχος διατηρώντας της ανωνυμία του, γνωστοποίησε ότι ο νεκρός, ήταν επίλεκτος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού ναυτικού. Ωστόσο, τα στόχευα της ταυτότητας του, αλλά και ο βαθμός του, δε γνωστοποιήθηκαν από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.